Şahan Gökbakar bombayı patlattı | Diyanet Evlenecek kişiler birbirilerinin mahrem yerlerine bakabilir demişti

Şahan Gökbakar bombayı patlattı | Diyanet Evlenecek kişiler birbirilerinin mahrem yerlerine bakabilir demişti
Vatandaşlar Diyanet'in son zamanlarda tepki toplayan fetvalarına tepki göstermeye devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, dijital arşivinde yer alan bir kitapta geçen “evlilik niyeti taşıyan çiftlerin belli sınırlamalarla mahrem yerlere bakabileceği’” ifadesi sosyal medyada tekrar gündem oldu. Oyuncu Şahan Gökbakar'ın konuyla ilgili paylaşımları kahkahaya boğdu.

Geçinemeyen vatandaş artan gıda fiyatları, yakıt ve kira bedellerine, hergün ardı ardına gelen zamlara isyan ediyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası’nın (MB) faiz indirmesine ilişkin kasım ayındaki “Nas ortada. Nas orada olduğuna göre sana bana ne oluyor? Olaya buradan bakacağız ve adımımızı ona göre atacağız” açıklamasının ardından 19 Aralık’ta da “Neymiş efendim, faizleri düşürüyormuşuz. Benden başka bir şey beklemeyin. Bir Müslüman olarak ‘nas’lar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim. Hüküm bu” demişti. Erdoğan, Türk Lirası’nın yüksek değer kaybının önlenmesine ilişkin tedbirler kapsamında kur korumalı TL vadeli mevduat sistemini duyurmuştu.

Diyanet''in Din İşleri Yüksek Kurulu''nun yüksek fiyat artışlarının yaşandığı süreçte, “Ticarette kâr haddi var mı” sorusu üzerine ekonomi bilimine yok sayarak yanıt verdiği fetvada “Fiyatları tayin eden, darlık ve bolluk veren Allah''tır” yanıtı gündemdeki yerini koruyor.

Diyanet Erdoğan''la ters düşmüştü

Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabına para yatırmanın, buradan gelecek fazlalıkları kullanmanın dini hükmü nedir” sorusuna "Vadeli döviz satışında bulunmak kurulumuzca caiz görülmemektedir”  diyen Diyanet''in ''emeklilerin maaş promosyonlarıyla'' ilgili dün de "Alıp kullanmak caiz değildir" fetvasını verdi.

Sosyal medya ''verdiği fetvalarla'' tepki toplayan Diyanet İşleri Başkanlığı''nın 2020 yılında, dijital arşivinde yer alan “Aile Hayatımız” isimli kitabında geçen “evlilik niyeti taşıyan çiftlerin belli sınırlamalarla mahrem yerlere bakabileceği’” fetvasını tekrar gündem yaptı.

"Aşkım bir bakar mısın..."

İşte Şahan Gökbakar''ın konuyla ilgili kişisel twittter hesabından yaptığı, kahkahalar attıran paylaşımlar;

"-Bu ne beee... 
-Aşkım bir bakar mısın, baaak..
-Napiosun aşkım? Kapat, sacmalama..
- Ya,fikir vermesi amacıyla.. Nasıl sence?... Uzun ömürlü bir evliligimiz olur mu dersin? Bak bir de burdan bak.."

"Ben de ilk "yok artık, yalandır" dedim ama Diyanetin yayınladığı "Aile Hayatımız" kitabında yazıyor"

"Basın açıklaması yapmış Diyanet, "mahrem yerlerine bakmak" ifadesi, evlenecek kişiler biribirini görebilir, oturup konusabilir, yüzüne falan bakabilir anlamında demiş... "mahrem yerler" bizim anladığımız, günlük hayattaki "mahrem yerler"degilmiş..."


O ''mahrem yer'' o mahrem yer değilmiş

"Diyanet İşleri Başkanlığı, İslam hukukuna ait bir terim olan "mahrem" kavramının, günlük dildeki kullanımıyla karıştırılmaması gerektiğini söyleyerek şu açıklamayı yapmıştı.

"İslam alimleri, günlük hayatta muhatapların haklarına saygı açısından dikkat edilmesi gereken mahremiyet sınırlarının, evlenme niyeti taşıyan kadın ve erkek arasında da geçerli olduğunu belirtir. Diğer yandan Hazreti Peygamber, evlenme kararı alan bazı sahabilerden, eş adaylarını görmelerini istemiştir ve buna dayanarak İslam alimleri, helal-haram sınırlarına riayet edilecek biçimde görmeyi ve görüşmeyi tavsiye etmiştir.

Dolayısıyla söz konusu haberlerde geçen ''Fikir verecek ölçüde mahrem yerlerine bakmak'' ifadesi, günlük kullanımın aksine, birbirlerini yakından görebilirler anlamına gelmekte, kesinlikle sınır aşımı manası taşımamakta, aksine dini ölçüleri hatırlatmaktadır. Birbirini görmeden ve gönül rızası oluşmadan yapılacak bir evliliğin olumsuz sonuçları dikkate alındığında, maksat rahatlıkla anlaşılacaktır."

İlgili Haberler