Diyanet İşleri Başkanı: Fıkıh her zaman güncellenebilir

Diyanet İşleri Başkanı: Fıkıh her zaman güncellenebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini değerlendiren Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği güncelleme konusu idi. Fıkıh her zaman güncellemeye müsaittir ve güncellenmesi gerekir" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, CNN TÜRK'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı.

Erdoğan'ın "İslam'ın güncellenmesi gerekiyor" şeklindeki sözlerini de değerlendiren Erbaş, "Cumhurbaşkanımız İslam'ı değil, fıkıhı kastetti" dedi.

İşte Erbaş'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar: 

"FIKIHIN GÜNCELLENMESİ GEREKİYOR" 

Fıkıh her zaman güncellemeye müsaittir. İslam kelimesiyle reform kelimesini yan yana getirmek doğru değildir. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği güncelleme konusu idi. Fıkıh her zaman güncellemeye müsaittir ve güncellenmesi gerekir.

İslam'ın en önemli iki kaynağı Kuran ve sünnettir. Kuran ve sünnet kıyamete kadar değişmezliğini devam ettirecektir.

Günümüzde bir takım problemler ortaya çıkıyor. O problemlere cevap vermek, çözüm getirmek gerekiyor. Bu konulara İslam alemlerinin çözüm getirmesi gerekiyor. Bu da en güzel ifadesiyle Cumhurbaşkanımızın işte o güncelleme tabiri... Gayet yerinde bir tabirdir. Zaman geçtikçe bazı problemler çıkıyor ve o konulara çözüm getirmek gerekiyor. İşte bu yüzden İslam'ın güncellenmesi değil, ama fıkıhın güncellenmesi gerekiyor.

İlgili Haberler