Diyanet’e 35 ülkede serbest CHP’ye Türkiye’de yasak

Diyanet’e 35 ülkede serbest CHP’ye Türkiye’de yasak
CHP'li belediyelerin korona virüs salgını nedeniyle başlattığı kampanyalar sadece devletin kampanya yapabileceği gerekçesiyle engellenmişti. Söz konusu engele rağmen Diyanet İşleri Vakfı'nın 35 ülkeye yardım için kampanya başlatması dikkat çekti.

Korona virüs salgının Türkiye'de etkili olmasının ardından başta CHP'li belediyeler olmak üzere bazı büyükşehir belediyeleri vatandaşa yardım ulaştırabilmek için kampanya başlattı.

Söz konusu kampanyalar engellenirken İçişleri Bakanlığı da bağış hesaplarına bloke koydu.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bağışta tek elin Devlet olabileceği açıklamalarına rağmen, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Diyanet Vakfı aracılığı ile başlattığı kampanyanın devam etmesi dikkat çekti. Vakıf hesabı üzerinden yapılan bağışın 35 ülkeye yardım amacıyla toplandığı belirtildi.

Sözcü'de yer alan habere göre, Türkiye Diyanet Vakfı’nın, yapacağı yardımlara vatandaşların da destek olabileceklerini ifade eden Ali Erbaş, şöyle konuştu:

Vatandaşlarımız; Ramazan ayı boyunca zekât, fitre, fidye, sadaka, gıda paketi, bayramlık kıyafet gibi bağışlarını www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden online olarak yapabilirler.

BİR SMS BEDELİ 27 TL

Bunun yanı sıra il ve ilçe müftülüklerimiz, TDV şubelerimiz aracılığıyla doğrudan bağış yapabilirler. Tüm PTT şubeleri ve anlaşmalı hesaplar aracılığıyla da yapabilirler.

Ayrıca, bağışçılarımız tüm GSM operatörlerine bağlı faturalı ve faturasız hatlardan 5601'e SMS göndererek fitre bağışında bulunabilecek. Bir SMS ücreti, bir fitre bedeli olan 27 TL'dir.

145 ÜLKEDE FAALİYET GÖSTERİYOR

Bütçeden aldığı milyarlarca liralık pay, sahip olduğu binlerce taşınmaz, 100 bini aşan istihdamı ve yönettiği vakıflar ile adeta devasa bir holdingi andıran Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki en büyük yapılardan biri Türkiye Diyanet Vakfı.

Türkiye’de 1000 şubesi bulunan vakıf, dünyanın 145 ülkesinde de eğitim, kültür ve yardım faaliyetleri yürütüyor. 2005 yılında AKP iktidarında yapılan bir düzenleme ile vakıf “izin almadan yardım toplayan kuruluşlar” arasına alındı.