Diyanet'in Atatürk ayıbı!

Diyanet'in Atatürk ayıbı!
Atatürk ve Milli Bayramlara Cuma hutbelerinde yer vermeyen Diyanet, birçok kamu kurumunun binalarını Türk bayrağı ve Atatürk posteri ile süslemesine karşın merkez binasına Atatürk posteri asmadı.

Cuma hutbelerinde Milli Bayramlara ve Atatürk’e yer vermemesi nedeniyle kamuoyunun tepkisi alan Diyanet İşleri Başkanlığı, önceki günkü Cuma hutbesinde de 19 Mayıs ve Atatürk’ten yine bahsetmemişti. Diyanet’in, kurucusu olan Atatürk’ü unutması hutbeyle de sınırlı kalmadı. Sözcü’nün haberine göre, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle birçok kamu kurum kurumu binalarını Türk Bayrağı ve Atatürk posteri ile süslerken, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın merkez binasına Atatürk posteri asılmadı. Diyanet binasındaki direkte bulunan Türk Bayrağı'nın da bakımsız ve yas günlerinde olduğu gibi yarıya kadar çekilmiş olması dikkat çekti.

12_16_9_1558217937.jpg

ANKARA ATATÜRK VE TÜRK BAYRAĞI İLE DONATILDI

Diyanet’in bu ayıbına rağmen Ankara’da 19 Mayıs coşkusu yaşanıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi kentin dört bir yanını Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle donattı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası da Atatürk posterleri ve Türk Bayraklarıyla süslendi, gece saatlerinde görülebilecek şekilde Atatürk'ün silüeti ve ay yıldızlı bayrak silüeti bina üzerine yansıtıldı. Belediye bu gece de Atatürk Kültür Merkezi'nde saat 21.00'de düzenlenecek kutlamalar öncesi vatandaşlara Türk Bayrağı dağıtacak. Lazer gösterisiyle de görsel bir şov sunacak. Ünlü sanatçı Haluk Levent de konser verecek.

13-1.jpg