Diyanet'in yeni eğitim planı ortaya çıktı

Diyanet'in yeni eğitim planı ortaya çıktı
Son dönemin tartışmalı kurumlarından Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, 4 ila 6 yaş arası çocuklar için Kur'an kurslarının zorunlu eğitimden sayılmasına yönelik çalışma yürüttüğü ortaya çıktı.

Ali Erbaş''ın açıklamalarıyla son dönemin en çok tartışılan kurumları arasında yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı, yine tartışma yaratacak yeni bir adım daha atmaya hazırlanıyor. Diyanet''tarafından yürütülen çalışma ile 4-6 yaş grubu için Kur''an kurslarının zorunlu hale getirilmesi, , 13-18 yaş grubuna özgü yaz Kur''an kursu açılması ve öğrenci yurtları, gençlik merkezleri, cezaevleri, hastane, YURT-KUR, üniversite kampüsleri gibi yerlerde Kur''an kursları açılması planlanıyor.

DW Türkçe''den Alican Uludağ''ın haberine göre; Diyanet İşleri Başkanlığı’nın eğitimle ilgili yaptığı yeni planlar, Diyanet’in 2021 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu’na yansıdı. Raporun, "Eğitim Hizmetlerine Yönelik Planlanan Faaliyetler" bölümünde Kur''an kurslarının örgün eğitim sisteminin bir parçası olmasına yönelik somut bir hedef yer aldı.

Raporda, bununla ilgili "4-6 yaş grubu Kur''an kurslarının okul öncesi zorunlu eğitimden sayılmasına yönelik MEB ve ilgili akademisyenlerle toplantı gerçekleştirilecektir" ifadeleri yer aldı. Diyanet’in bu hedefi uygulamaya konulursa Kur''an kursları ilköğretim sisteminin ilk basamağı haline gelecek.

ORTAK MÜFREDAT

Diğer yandan Diyanet, 4-6 yaş grubu yaz Kur''an kurslarına yönelik öğretim programının etkin yürütülmesi, uygulamada birliğin sağlanması amacıyla programa uyumlu bir ders materyalinin hazırlanması kapsamında bir komisyon oluşturdu. Kur’an kursu öğreticilerinden oluşan komisyon üyeleri, bu amaçla taslak metinleri hazırladı. Taslak metinlerin değerlendirilmesi işlemleri devam ediyor.

Diyanet''in yeni eğitim-öğretim yılında birinci dönem 13 Eylül''de başladı, 23 Ocak 2022’de sona erecek. 24 Ocak-6 Şubat tarihlerinde yarıyıl tatili olacak. İkinci dönem ise 7 Şubat’ta başlayacak ve 12 Haziran’da bitecek.

2021-2022 Eğitim Öğretim yılı Kur’an kursları açılış programı 13 Eylül 2021 Pazartesi günü Diyarbakır’da gerçekleşmişti. Törene, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da katılmıştı.

İlgili Haberler