Diyanet'ten 20 milyon TL'lik 5 yıldızlı 'eğitim'

Diyanet'ten 20 milyon TL'lik 5 yıldızlı 'eğitim'
Bütçesiyle tartışmaların gündeminden düşmeyen Diyanet İşleri Başkanlığı'nın imam ve müezzinlerin de aralarında olduğu din görevlilerini 5 yıldızlı bir otelde eğitme gönderdiği iddia edildi. Söz konusu eğitime 20 milyon TL harcandığı belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı'nın hazırladığı bütçede Diyanet İşleri Başkanlığı'na ayrılan bütçenin birçok önemli bakanlığı geride bırakarak ön plana çıkması tartışmalara neden olmuştu.

Aynı Diyanet'in, aralarında imam ve müezzinlerin de yer aldığı din görevlilerini 5 yıldızlı ultra lüks bir otele eğitime gönderdiği iddia edildi.

Alanya'da yer alan  Xafira Deluxe Resort Hotel'de gerçekleştirilen eğitim programının ise yaklaşık 20 milyon TL mâl olduğu belirtildi.

Otelde diyanet çalışanları için özel ilahi geceleri de düzenlediği programdan görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasıyla ortaya çıktı.

AKŞAM PAZARI TARTIŞMALARI

Öte yandan Diyanet'in ultra lüks programı akıllara geçtiğimiz günlerde yapılan 'Akşam pazarı' açıklamalarını getirdi.

Diyanet’in yayınladığı Aile dergisinde pazar alışverişi ile ilgili önerilerin yer aldığı yazıda “Ucuza almak için akşam saatlerini bekleyin” ifadelerine yer verilmişti.

DİYANET'TEN AÇIKLAMA GELDİ

Skandal eğitim Diyanet tarafından yalanlanmazken, eğitimin Harcırah Kanunu kapsamında gerçekleştirildiği belirtildi.

OdaTV'de yer alan habere göre Diyanet'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"2019 yılında alımı yapılan ve eğitim merkezlerinin doluluğu sebebiyle eğitim merkezlerinde eğitimleri planlanamayan 2400 imam hatibin mesleğe hazırlık eğitimleri 40 günlük teori ve pratik ağırlıklı bir program çerçevesinde 3 grup halinde bahse konu otelde planlanmıştır. Söz konusu eğitimlere ait bütün giderler Harcırah Kanunu kapsamında gerçekleştirilmektedir. Bunun dışında ayrıca bir eğitim bütçesi ve harcama kalemi bulunmamaktadır."

İlgili Haberler