Diyanetten 'hayvan' açıklaması!

Diyanetten 'hayvan' açıklaması!
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı İsmal Hakkı Ünal ve Diyanet İşleri Başkanlığı, Prof. Dr. Mustafa Aşkar'ın bir televizyon programında “Namaz kılmayan hayvandır” sözleri hakkında açıklama yaptı.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal, aynı üniversitenin öğretim üyesi olan Prof. Dr. Mustafa Aşkar’ın “Namaz kılmayan hayvandır” açıklamasını kınadı.

Üniversite’nin internet sitesinden yaptığı açıklamada, “Fakültemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Aşkar, TRT de yayınlanan bir iftar programında, “namaz kılmayanların hayvan olduğunu” ifade eden talihsiz bir açıklama yaparak, İlahiyatçı akademisyenler bir yana, sağduyu sahibi hiçbir Müslümanın kabul etmeyeceği bir konuşma yapmıştır. Bu konuşmayı Fakülte Dekanı olarak başta şahsım ve diğer öğretim üyelerimizin asla tasvip etmediğini belirtmek isterim. Muhtemelen maksadını aşan bir ifade de bulunan adı geçen öğretim üyemizin de yanlış anlamalara meydan vermemek için, bu beyanıyla ilgili bir düzeltme ve açıklama yapması uygun olacaktır” denildi.

DİYANET İŞLERİ’NDEN AÇIKLAMA

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Bir televizyon programında sarf edilen ifadelere bağlı olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur” denilerek, şu ifadelere yer verildi;

“Dinimizde namazın yeri, önemi ve değeri herkesçe bilinmektedir. Ancak, insanların inanç ve ibadet özgürlükleri hedef alınarak tezyif ve tahkir edilmesi asla kabul edilemez. Kur-an’ı Kerim ayetlerinden ve konuyla ilişkin diğer dini metinlerden böyle bir çıkarımda bulunmak İslam’ın hikmet dili ve rahmet mesajıyla bağdaşmaz.”

İlgili Haberler