Diyarbakır İl Jandarma Komutanı FETÖ'den tutuklandı

Diyarbakır İl Jandarma Komutanı FETÖ'den tutuklandı
Fetullahçı Terör Örgütü'nün kanlı darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Ceyhun Keleş tutuklandı.

Ülke genelinde yürütülen FETÖ'nün darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklananlara bir yenisi daha eklendi. Fetullahçı Terör Örgütü'nün kanlı darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Ceyhun Keleş ve Jandarma Bölge Komutanı Kurmay Albay Şamil Türk Özkan tutuklandı.

TSK'DAN İHRAÇ EDİLMİŞLERDİ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün darbe girişimine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Jandarma Bölge Komutanı Kurmay Albay Şamil Türk Özkan ve Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Albay HASAN Ceyhun Keleş emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı. Savcılık sorgusundan sonra nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Özkan ve Keleş'in tutuklanmasına karar verildi. 30 Temmuz'da Resmi Gazetede, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisinde yer alan FETÖ yapılanmasının ortadan kaldırılmasına yönelik yayımlanan 669 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Özkan ve Keleş, TSK'dan ihraç edilmişti.