Diyarbakır ve Silopi’de polise saldırı: 4 şehit

Diyarbakır ve Silopi’de polise saldırı: 4 şehit
Diyarbakır ve Silopi’de teröristler tarafından düzenlenen saldırılarda 4 polis şehit oldu, 4 polis yaralandı.

Polise alçak saldırı: 4 şehit, 4 yaralı

Diyarbakır’da terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan 2 polis memuru şehit oldu. Alınan bilgiye göre, merkez Kayapınar ilçesi Selahaddin Eyyubi Bulvarı mevkisinde trafik ekiplerini taşıyan polis aracına teröristlerce silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası araçta bulunan iki trafik polisi ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan polisler tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak şehit oldular. Teröristlerin yakalanması için bölgede başlatılan geniş çaplı operasyon sürüyor. Öte yandan Şırnak’ın Silopi İlçesinde ise zırhlı polis aracına yönelik düzenlenen saldırıda 1 polis şehit oldu, 4 polis yaralandı. 

Polisevine saldırdılar
Yine Silopi’de terör örgütü PKK mensuplarınca polisevine saldırı düzendi. Bu saldırıda da 1 polis memuru şehit oldu. Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde baraj inşaatı yolu olarak da kullanılan Bağlar Mahallesi Büyük Çeşme Caddesi’nde PKK mensuplarınca önceden yola yerleştirilen patlayıcı infilak ettirildi.

PKK çocuk öldürdü
Bombanın askeri aracın geçişinden kısa bir süre önce patlatılması sonucu yoldan geçen bir çocuk olay yerinde hayatını kaybetti. Çocuğun cenazesi Silvan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Patlama nedeniyle bir evin bahçesinin duvarı yıkılırken yolda tahribat oluştu. Güvenlik güçlerince ilçede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Öte yandan Diyarbakır’ın Silvan Belediyesi’nce daha önce yapılan sözde, “özerklik” açıklamasının ardından soruşturma başlatıldı. Güvenlik güçleri soruşturma kapsamında, düzenlenen operasyonda gözaltına alınan bir kişinin tutuklandığı bildirildi.