Elektrikleri kesilen ailenin 2 yaşındaki çocuğu soğuktan öldü. Sizde hiç mi vicdan yok

Elektrikleri kesilen ailenin 2 yaşındaki çocuğu soğuktan öldü. Sizde hiç mi vicdan yok
Diyarbakır’da 2 yaşındaki Yunus Emre isimli bebeğin, evin elektriğinin olmaması sebebiyle soğuktan ve oksijen verilememesinden dolayı hayatını kaybetti. DEDAŞ ise herhangi bir kesintinin olmadığını açıkladı.

Sputnik Türkiye''den Sertaç Kayar''ın haberine göre, Diyarbakır’ın Silvan ilçesi Cami Mahallesi’nde yaşayan Binen ailesinin bronşit hastası olan 2 yaşındaki çocukları Yunus Emre, oksijen makinesi ile hayata tutunuyordu.

Elektriklerin kesilmesi nedeniyle oksijen verilemeyen Yunus Emre, gece saatlerinde fenalaşması sonucu hastaneye kaldırıldı. Yunus Emre, Kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, aile doktorun soğuğun tetiklemesi sonucu kalbinin durduğunu söylediğini kaydetti. 2 yaşındaki çocuk Silvan’da toprağa verildi.

"SOĞUK TETİKLEDİĞİ İÇİN KALBİ DURDU"

Kirada oturan Binen ailesinin kaldığı ev yağan yağmur nedeniyle ıslak ve soğuk olması dikkat çekti. Olaya ilişkin Sputnik’e konuşan baba Özcan Binen “Çocuk hastaydı zaten, çok rahatsızlandığında buhar veriyorduk ve rahatlıyordu. En son hastaneye götürmüştük. Hastaneden çıktıktan sonra eşim ve çocuklarımı babasının evine gönderdim. Eve geldikleri gün elektrikler kesildi. Uzun süre elektrik gelmedi. Birkaç gün karanlıkta kaldık. Yeni hat çekilecek diye elektrikleri kestiler. Çocuk yine fenalaştı, abimin evine götürüp buhar verdik kendine geldi. Pazartesi günü hastaneye götürürüz dedik. Gece saat 03.00’da fenalaşınca hastaneye kaldırdık. Hastanede vefat etti. Doktor soğuk tetiklediği için kalbi durduğunu ve öldüğünü söyledi” şeklinde konuştu.

"ÇOCUK ÖLDÜKTEN SONRA ELEKTRİKLERİ AÇTILAR"

Çocuklarının yaşamını yitirmesinin duyulmasından bir hafta sonra elektriklerinin açıldığını söyleyen Binen şunları söyledi:

“DEDAŞ’a gittim, neden elektrikler kesildi ve neden bırakılmıyor diye sordum. Baktılar, ‘bir borcu yok’ dediler, ‘Kablonuzu alın gelip hattı yenileyeceğiz’ dediler. Çocuk vefat ettikten sonra gelip yapacağız dediler. Taziyemiz var dedik.”

"ELEKTRİĞİ DE ÖDEDİM DİYELİM ÇOCUKLAR BİR ŞEY İSTEDİĞİNDE NE YAPACAĞIM?"

2 çocuk babası olan Özcan Binen “2 Çocuğum var ve ev kira. İş, güç yok. Normalde ne iş olsa yapıyorum, yük taşıma, indirme ne olsa yapıyorum. Nasıl geçindiğimizi bir Allah biliyor. İş olmayınca insan bir sürü sıkıntı yaşıyor. Sobayı yakamıyoruz, ocağı yakamıyoruz, su ısıtamıyoruz, bir çay içemiyoruz. Hayat o kadar çok pahalı olmuş ki! Ay başı gelmeden kirayı düşünüyorum. Kirayı ödesem, elektik kesilirse ne yapacağım? Elektriği de ödedim diyelim çocuklar bir şey istediğinde ne yapacağım? Bir teneke yağ 60 lira olmuş. Kim neyle nasıl geçinecek? Bir tek ben değil, bütün insanlar bu sorunu yaşıyor” dedi.

"2 YIL ÖNCE BİR ÇOCUĞUM DAHA ÖLDÜ"

Anne Meryem Binen, Yunus Emre’den 2 yıl önce bir çocuğunu daha kaybettiğini söyleyerek “Hasta değildi, bir şey söylemediler. O da yokluktan öldü. Şimdi de bu oğlum” dedi. Anne Binen, “Elektrik olmadığı için buhar veremedik. Maddi durumumuz yok, iş yok, güç yok” şeklinde konuştu.

Öte yandan olay Meclis’e taşındı.