Diyarbakır'da 20 ton patlayıcı ele geçirildi.

Diyarbakır'da 20 ton patlayıcı ele geçirildi.
7 bin 500 güvenlik görevlisinin katılımıyla Diyarbakır'da gerçekleştirilen operasyonda tam 20 ton patlayıcı madde ele geçirildi. Bombalar yakalanmasaydı kanlı örgüt PKK şehirleri kana bulacaktı!

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada,  Lice, Hazro ve Kocaköy'de 22 Haziran'da operasyon başlatıldığı anımsatıldı.

OPERASYONA 7.500 KİŞİ KATILDI

Toplam 7 bin 500 güvenlik görevlisinin katıldığı, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz'ın sevk ve idaresindeki operasyonun dün başarıyla tamamlandığı hatırlatın açıklamada, ele geçirilen 67 milyon 605 bin kök Hint keneviri ile 15 bin 414 kilogram esrarın imha edildiği kaydedildi. 

Açıklamada, bölgedeki 14 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda gözaltına alınan 305 kişiden 43'ünün tutuklandığı belirtildi.     

Açıklamada, aramalarda 17 kalaşnikof piyade tüfeği, M-16 piyade tüfeği, bir biksi makineli tüfek, 3 roketatar, 6 tabanca, 7 av tüfeği ile 9 el bombası ve bunlara ait bin 786 mühimmatın ele geçirildiği bildirildi.

“20 TON AMONYUM NİTRAT, 64 PATLAYICI” 

Patlayıcı yapımında kullanılan 20 ton amonyum nitrat ile 64 el yapımı patlayıcının imha edildiği belirtilen açıklamada, 43 sığınak ve mağara ile yaklaşık 5 ton ağırlığında yaşam ve giyim malzemesinin kullanılamaz hale getirildiği kaydedildi.     

22 ARAÇ ELE GEÇİRİLDİ     

Açıklamada, teröristlerce farklı bölgelerden gasbedilerek Lice kırsalına getirilen ve bombalı araç yapımında kullanılacağı belirlenen 22 araca el konulduğu ifade edildi.

37 BİN KİŞİ KONTROL EDİLDİ 

Güvenlik güçlerince yol kontrol noktalarında 22 bin 40 araç ile 37 bin 26 kişinin kontrol edildiği, aranan 156 zanlının yakalandığı vurgulanan açıklamada, operasyonda güvenlik güçlerince 5 şehit verildiği ve 7 personelin yaralandığı bildirildi.     

“ÇOCUK YAŞTAKİ GENÇLERE SATILIYOR”

Açıklamada, terör örgütü üyelerince esrar üretimi ve satışı için Doğu ve GüneydoğuAnadolu bölgelerinde yetiştirilen Hint kenevirinin, başta İstanbul olmak üzere hedef kitle seçilen çocuk yaştaki gençlere satıldığı veya yurt dışına gönderildiği aktarıldı.

“ÇOK ÖNEMLİ BİR DARBE VURULDU”  

Terör örgütünün yasa dışı geliri silah, mühimmat, patlayıcı madde, eleman temini ile yurt içi ve dışındaki terörist faaliyetleri finanse etmekte kullandığı vurgulanan açıklamada, "Operasyon kapsamında ele geçirilen kenevir ve uyuşturucu maddelerin miktarı ve piyasa değeri dikkate alındığında bölücü terör örgütünün önde gelen finanskaynaklarından biri olan uyuşturucu gelirine çok önemli bir darbe vurulduğu, ülkemizin geleceği olan çok sayıda gencin, uyuşturucu bağımlısı haline getirilmekten korunduğu, bu sayede uyuşturucu bağımlılığı kapsamındaki suç ve suçlu/mağdur sayısında düşüş sağlanacağı değerlendirilmektedir." ifadeleri yer aldı.     

"EN AĞIR ŞEKİLDE KARŞILIĞINI BULDU"     

Başta güvenlik güçleri ve vatandaşların canına haince ve kalleşçe kast eden bölücü terör örgütünün etkili operasyonlarla en ağır şekilde karşılığını bulduğu ve bulmaya devam edeceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:     

"Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkemizin ve milletimizin huzur ve güvenliğini temin etmek için teröristlerle mücadele kapsamında kendisine verilen her türlü görevi bugüne kadar başarıyla yerine getirmiş, bundan sonra da aynı inanç, sabır ve fedakarlıkla kolluk kuvvetlerine destek sağlamaya devam edecektir. Operasyonda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralanan silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz. Operasyonlar esnasında omuz omuza büyük bir kahramanlık ve fedakarlıkla görev yapan, gerektiğinde birlikte şehit olan veya yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza, emniyet mensuplarımıza, geçici köy korucularımız ile kenevir söküm ve temizlik faaliyetlerinde yardımcı olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı personeline, operasyon süresince yaşadıkları zorluklara rağmen, güvenlik güçlerine gönülden destek veren bölgedeki kadirşinas vatandaşlarımıza ve hiçbir zaman bizlerden engin sevgi ve desteğini esirgemeyen asil milletimize teşekkür ederiz."