Diyarbakır'da çatışma: Bir polis şehit

Diyarbakır'da çatışma: Bir polis şehit
Türkiye güne yine şehit haberiyle başladı... Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada bir polis şehit oldu. Olayda 3 terörist öldürüldü.

Diyarbakır’ın bu sabaha karşı sokağa çıkma yasağı ilan edilen merkez Bağlar İlçesi Kaynartepe Mahallesi’nde güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada bir polis şehit oldu. Çatışmada 3 terörist ölü ele geçirildi.

Diyarbakır’da dün gece hendek kazıp barikat kurmak isteyen ve araçları ateşe veren teröristlerin güvenlik güçleriyle çatışmaya girdiği merkez Bağlar İlçesi Kaynartepe Mahallesi’nde, bugün saat 03.00’dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasak kararıyla birlikte PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon başlatıldı. Operasyonlar sırasında mahalleden sık sık silah sesleri yükseldi. Çatışmalarda bir polis memuru şehit düşerken, 3 PKK’lı ölü ele geçirildi.

HALK TERK EDİYOR

Bağlar ilçesinin en büyük mahallerinden olan Kaynartepe Mahallesi’nde oturanlar, operasyon başlaması ardından yanlarına alabildikleri eşyalarıyla birlikte evlerini terk etti. Mahallenin tüm giriş ve çıkışlarında zırhlı araçlarla önlem alan polis ekipleri, zırhlı araçlardan sık sık anons yaparak mahallede sokağa çıkma yasağı uygulandığını bildirdi.

Diyarbakır’ın en önemli geçiş noktalarından Koşuyolu Caddesi de sokağa çıkma yasağı kapsamında olduğu için araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Merkez Bağlar ve Kayapınar ilçelerini Yenişehir ve Sur’a bağlayan en önemli güzergahlardan biri olan Koşuyolu Caddesi’nin Ofis Semti çıkışı olan Ofis Alt Geçidi'nin de trafiğe kapanmasının ardından, Ofis-İstasyon ve Ofis-Seyrantepe güzergahlarında araç yoğunluğu oluştu.