Diyarbakır'da KPSS'ye yetişemeyen gencin çabaları sonuçsuz kaldı

Diyarbakır'da KPSS'ye yetişemeyen gencin çabaları sonuçsuz kaldı
Diyarbakır'da Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) geç kalan genç aday, içeri girebilmek için okul kapısını yumrukladı. Sınavı 1 dakika ile kaçıran genç, bazı adayların yakınlarının da destek vermek için yumrukladığı kapı açılmayınca, genç aday çaresiz bir şekilde okuldan ayrıldı.

DHA'da yer alan habere göre, KPSS ortaöğretim oturumu tüm yurtta saat 10.00 itibarıyla yapıldı. Diyarbakır'da sınava 1 dakika geç gelen çocuk ise okul kapısını yumrukladı.

9ef1981f778e7a6ce41ace43b5304d54.jpg

1 DAKİKA GEÇ KALDI KAPIYI YUMRUKLADI

Yenişehir ilçesi Ziya Gökalp Anadolu Lisesi'nde de adayların binaya giriş saati, 10.00 itibariyle sona erdi. Bu sırada koşarak gelen bir aday, bir dakika ile okula giriş saatini kaçırdı. İçeri alınmayan genç aday, okulun kapısını yumrukladı. Kapı açılmayınca sınavdaki yakınlarını dışarıda bekleyen bazı vatandaşlar da kapıyı yumruklamaya başladı. Bir dakika ile geç kaldığını söyleyen genç aday, buna rağmen kapı açılmayınca çaresiz bir şekilde okuldan ayrıldı.

82c4ca8ad9592af49f2d0e3d46fd3e5a.jpg

KORONA TEDBİRLERİNE UYULDU

Saat 10.15'te başlayan sınav için sabahın erken saatlerinden itibaren sınavın yapılacağı merkezlere gelen adaylar, korona virüs tedbirleri kapsamında maske takıp, ellerini dezenfekte ettikten sonra içeri alındı. Adayların yakınları salgın nedeniyle okul bahçelerine alınmadı.