Diyarbakır'da patlama

Diyarbakır'da patlama
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Patlamanın, Emniyet Müdürlüğü' nün Bağlar' daki ek binasının içerisindeki atölyede panzer tamiri sırasında meydana geldiği öğrenildi. Bir sivil personel hayatını kaybetti.

Saat 10.45 sıralarında Merkez Bağlar ilçesi Emek Caddesi'nde şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlama sesi Diyarbakır merkez ilçelerinin hemen hemen hepsinde duyuldu. Gökyüzüne dumanlar yükselirken, bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Diyarbakır’ daki patlamanın, İl Emniyet Müdürlüğü’nün Bağlar’daki ek binasının içerisindeki atölyede panzer tamiri sırasında meydana geldiği bildirildi. Patlamada bir sivil personelin hayatını kaybettiği öğrenildi.


p1-003.jpg

BİNA KISMEN ÇÖKTÜ

Öte yandan, patlamanın şiddeti ile söz konusu binada kısmen çökme meydana geldi, çevredeki binalarda ve araçlarda hasar oluştu.

Polis ekipleri, gaz sızıntısı riskine karşı anons yaparak binalarda mutfak tüplerinin açılmaması ve sigara içilmemesi yönünde vatandaşlara uyarıda bulunuyor.

p2-003.jpg

BİR KİŞİ ENKAZ ALTINDA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Tuzla'da iş adamlarıyla bir araya geldiği toplantıda, patlamaya ilişkin bilgi verdi.

Patlamanın, Diyarbakır Emniyetinin Çevik Kuvvet biriminin bir kademesinde, demirbaşların tamir, bakımının yapıldığı sırada meydana geldiğini ifade eden Soylu, şunları kaydetti:

"Dışarıdan bir müdahale var mı, yok mu diye arkadaşlarımız bakıyorlardı. Şu anda dışarıdan bir müdahale olmadığı, tamir esnasındaki araçtan kaynaklanan bir patlamanın olduğu... Bir kişi enkaz altında. AFAD yaşadığını söylüyor. Bir ağır yaralı var. Bir de sayısını henüz bilmiyoruz hafif yaralılar var. Geçmiş olsun." 

p3-001.jpg

İlgili Haberler