Diyarbakır'daki patlama: "terör saldırısı"

Diyarbakır'daki patlama: "terör saldırısı"
İçişleri Bakanı Soylu, Diyarbakır'da dün meydana gelen patlamanın terör saldırısı olduğunu söyledi. Soylu, 'Dışarıdan açılan bir tünelle yapıldı' dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, Habertürk TV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlayarak, Diyarbakır'da il emniyet müdürlüğü ek birimlerinin yer aldığı alanda dün meydana gelen patlamayla ilgili açıklamalarda bulundu. Patlamanın bir terör saldırısı olduğunu söyleyen Bakan Soylu, "Patlama, orada bir teknisyen yardımcımızın bir zırhlı aracı tamiri esnasında gerçekleşti. Dün gece itibariyle netleşti. Mesele bir terör saldırısı. Şu anda 10-12 hafif yaralımız var hastanelerde; ama onun ötesinde bir teknisyen yardımcımız daha enkaz altından çıkarıldı ve o da şehit oldu. Bir polis memurumuz da orada şehit oldu. Bir terör saldırısı olduğu açığa çıktı. İlk önce araçla patlayınca ve orada bir çukur meydana getirince araçtan kaynaklandığı düşünülmüştü. Ama yapılan bütün tetkiklerde ve bütün araştırmalarda netleşti ki bu, bir terör saldırısı" diye konuştu.

"YERİN ALTINDA PATLAYICI YERLEŞTİRMEK SURETİYLE..."

Dışarıdan açılan bir tünelle saldırının gerçekleştirildiğini açıklayan İçişleri Bakanı Soylu, "Biz ilk önce acaba içeriye girip, bir kişi, çalışan marifetiyle bir şey koydu mu; diye düşünmüştük. Ama dışarıdan açılan bir tünel vasıtasıyla bunu gerçekleştirdiler. Biz emniyet binalarımızın etrafında yaklaşık ayda bir arama tarama yaparız. Böyle bir tehditle karşılaşmayalım, diye. Demek ki çok kısa bir süre içerisinde böyle şey kazmışlar. Yerin altında patlayıcı yerleştirmek suretiyle ama bütün detayını vali bey açıklayacak" dedi.

3 ŞEHİT

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Ek Bina içerisinde bulunan makine ikmal bölümünde meydana gelen patlamada ağır yaralanan polis memuru Burhan Mercan, tedavi gördüğü Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi Ek Binası'nda doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak şehit oldu. Böylece patlamada şehit sayısı 3'e yükselmiş oldu.

Şehit olan polis memuru Burhan Mercan ve sivil personel Cengiz Tekin için, Emniyet Müdürüğü'nün yeni binasında cenaze töreni düzenlenecek.

Patlamada yaralanan diğer 2 kişinin tedavisinin devam ettiği belirtildi.

İlgili Haberler