Diziler 3 hafta neden yayınlanmayacak?

Diziler 3 hafta neden yayınlanmayacak?
Jet Sosyete dizisinin senaristi ve oyuncusu Gülse Birsel, TRT1 hariç tüm kanalların ortak aldığı bir kararla dizilerin yeni bölümleri 3 hafta boyuncu yayınlanmayacağını duyurdu. Peki, diziler neden yok?...

Diziler 3 hafta neden yayınlanmayacak? Sorusunun cevabı merak konusu oldu. Ocak ayında TRT 1 dışındaki kanallarda dizilerin yeni bölümleri yayınlanmayacak. Bunun sebebini Jet Sosyete'nin senaristi Gülse Birsel açıkladı. Birsel, "Malumunuz her Ocak ayının ilk 1-2 haftası, diziler yayına ara verir. Bunun sebebi Ocak ayının başında TV kanallarında reklam olmamasıdır. Bu yıl ise reklam durumu biraz daha sıkıntılı imiş. Bu sebeple, TRT hariç tüm kanallar bir araya gelip 21 Ocak haftasına kadar hiçbir dizinin yeni bölümünü yayınlamama konusunda ortak karar aldı. Yani biraz hasret kalacağız. 23 Ocak Çarşamba gününden itibaren yine her hafta beraberiz!" dedi.

TRT1 DİZİLERİ YAYINLANACAK

TRT1, tüm kanalların aldığı ortak karara dahil olmadı. Bu sebepten dolayı TRT 1 ekranlarında yayınlanan diziler Ocak ayında ekranlarda olmaya devam edecek. 

Konuyla ilgili Habertürk yazarı Fatih Altaylı, televizyon kanallarının gelirlerinde ciddi oranda azalma olduğunu belirterek "Kanallar ocak ayı boyunca, ellerindeki dizilerin yeni bölümlerini yayınlamayacaklar. Çünkü yayınladıkları her dizi, büyük bir zarar yazacak. Doğru bir iş yaptılar. Ancak duyduğumuz kadarıyla TRT bu anlaşmaya yanaşmamış" dedi.

Yani her şey güllük gülistanlık olsa bile ocak ve hatta şubat ayında reklam gelirlerinde ciddi oranda bir düşüş yaşanırken, zaten yetersiz olan reklam harcamaları düşüşle birlikte neredeyse sıfıra inince kanallar oturup ortak ve akılcı bir karar aldılar. Ocak ayı boyunca, en azından ocak ayının ilk üç haftası ellerindeki dizilerin yeni bölümlerini yayınlamayacaklar. Çünkü yayınladıkları her dizi, büyük bir zarar yazacak. Doğru bir iş yaptılar. Ancak duyduğumuz kadarıyla TRT bu anlaşmaya yanaşmamış. Devletin resmi kanalı ocak ayında da pahalı dizilerini dahi yayınlamaya devam edecekmiş.

Ne de olsa umurlarında değil. Zarar etse ne olur, kar etse ne olur! Nasılsa bizim vergilerimizden, elektrik parasıyla beraber ödediğimiz TRT payından, bandrol gelirlerinden paralarını alacaklar. Yetmezse bütçeden kendilerine destek gelecek. Ama bana sorarsanız bu durum çok da adil değil. Bu durum, Formula 1 yarışında kaza nedeniyle sarı bayrak sallanırken öndeki araçları sollayıp birinciliğe oturmaya benziyor. Haksız rekabetin dibi. TRT’nin bu tavrını hiç de centilmence bulmadığımı söylemeliyim. Keşke onlar da tüm kanalların aldığı bu ortak karara uyma saygısını gösterebilselerdi.