Doğa harikası yayla çöp alanı yapıldı

Doğa harikası yayla çöp alanı yapıldı
İyi Parti İlçe Başkanı Ahmet Altun; İlçemiz İlküvez Göksu Kepçeli Yaylasına Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Katı Atık Bertaraf Ve Depolama Alanı olarak yapılması düşünülen ancak Vahşi Depolama haline gelen çöp alanı  ile ilgili konuştu: “Herkes sussa biz susmayacağız” dedi.

İyi Parti İlçe Başkanı Ahmet Altun, “Kepçeli Yaylası’ndaki vahşi çöp alanın insanlara ve çevreye daha fazla zarar vermesine  müsaade edemeyiz” dedi.

İyi Parti İlçe Başkanı Ahmet Altun; ilçe binasında Ordu ve kısmen ülke gündemine düşen çöp sorunu ile açıklamalarda bulundu. Altun, İlküvez Göksu Kepçeli Yaylası’nda yapılan vahşi depolama alanı ile ilgili olarak, “Bizler elbette ki kentsel atıklar için yapılacak tesise karşı değiliz. Ne var ki burada ‘’Kaş Yapılırken Göz Çıkartılmış’’ cinsinden. En büyük sıkıntı yerin tespitinde. Yapılmak istenen bu çöp tesisi ile ilgili, ehil olan isimlere müracaat edilmiş midir? Mesela kentin tek bilim kurulu olan Ordu Üniversitesinden bir rapor istenmiş midir? Yetkililer Kepceli Yaylası’na yapılan çöp alanını açma kararını nasıl almıştır” dedi.

KARAR NASIL ALINMIŞTIR?

İyi parti İlçe Başkanı Ahmet Altun, “Bildiğiniz gibi Ünye de dahil olmak üzere İkizce,  Çaybaşı ilçelerinin akciğerleri konumunda olan Kepçeli Yaylası’na yapılan  çöp alanı hiç şüphesiz etrafa zehir saçmaktadır. İlçe merkezi de dahil on beş mahallenin içme suyu ihtiyacı bu kaynaklardan sağlanmaktadır. Bu bölgede yaşayan kardeşlerimiz çöpten sızan suların bu kaynak suları  ile Kapılı Şelalerine akan sulara karıştığı bölgemizde ender bulunan kızıl benekli alabalıkların yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu çöpün kokusundan nefes bile alamadıklarını, ifade etmektedirler. 

SONUÇ ALMAYA ÇALIŞMALIDIR 

Biliyoruz ki üniversitelerin çevre mühendisliği bölümü, halk sağlığı bölümü var diyerek sözlerine devam eden Altun, “Bu bölümlerin öğretim üyeleri, hocaları da var. Bu hocalara şimdi müracaat edilmeyecek de, ne zaman müracaat edilecek? Bu hocalar şimdi konuşmayacaklar da ne zaman konuşacaklar? Üniversite şu anda neyle meşgul? Bu şehrin katkı sunabilecek insanlarının katkıları alınmadan yapılan çalışmayı ben böyle uygun gördüm diyerek dikte ettirmeye çalışmak doğru değildir. Erdemli bir yönetim; şehrin katkı sunabilecek değerlerini, uzmanlarını, ilgililerini siyasi düşüncesi ne olursa olsun bir araya getirerek sonuç almaya çalışmalıdır” cümlelerini kullandı.

HERKES SUSSA, BİZ SUSMAYACAĞIZ!

Altun açıklamasının devamında, “Ben; “Acaba başıma bir iş gelir mi?” diye kapalı kapılar ardında sessiz sessiz konuşan, fısıldaşan endişe içerisinde  olanlardan olmadım.
Korkmayın! Vicdanınızın sesine kulak verin ve konuşun. Yapılan çöp tesisinin hem çevreye hem de insan sağlığına vereceği zararı dillendirelim Bilginizi, ekmeğini yediğiniz kentten esirgemeyin, Allah’ın izniyle biz dillendiririz. İyi Parti iki yıllık duruşuyla zulme ve zalime boyun eğmemiş; her daim hakikati haykırmaya devam etmiştir. Her zaman halkının yanında olmuştur olmaya da devam edecektir.Bu duruştan da hiçbir zaman taviz vermeyecektir. Bunun ispati olarak da şunu ifade edeyim. İkdidarı, muhalefeti Ordu Milletvekillerinden hiç kimse buraya gelmemiştir. Buradaki halkın sesine partimiz kulak verdi. Geçen Pazar partimizin Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü  Sn.Yavuz AĞIRALİOĞLU bu bölgeye geldi. Halkımızı dinledi. Sorunu yerinde inceledi ve Meclis’e taşıma cesareti gösterdi,  ifadelerini kullandı.

Büyükşehir’in çöp alanı ile ilgili hatalarını burada da tekrar etmesi, ilçemizin gelecek yıllarına ihanettir diyen Altun, “Biz bu ihanete asla izin vermeyeceğiz. Koltuk derdindeki bürokratların hesapsızlıklarına, bu ilçenin hayatını kurban ettirmeyeceğiz. Kimseye danışmadan yanlış projeleri millete dayattınız. İsrafınızı yeni israflarla örtmeye çalıştınız. Artık deniz bitti. Mızrak çuvala sığmıyor. Herkes sussa biz susmayacağız. Tüm bürokratlar kör olsa biz gören göz olacağız. 

ALTUN ; ÖNERİDE DE BULUNDU!

Biz sadece eleştiri yapmıyoruz. Öneride de bulunuyoruz diyen Altun;’’Ben şahsen o bölgeyi karış karış biliyorum. 15 Km’lik alanda 7 şelale, 3 faal çalışan sudeğirmeni, 2 tarihi köprü ve bunların tepesinde muhteşem bir yayla var. Buyrun bu alanı turizme kazandıralım, dedi. 

Bazı eleştirilerde bulunan Altun, “Kepçeli Yaylası ile ilgili turİzme kazandırma  proje çalışması yapın. Kurulan 180 dönümlük çöp alanı ve cevresine insanımızın nefes alacağı o güzelim ormanı mesire alanı projesine dönüştürmesini tavsiye ediyoruz. Bu alanda çocuklarımızla insanlarımızla bol oksijenli piknik yapalım. Sağlıklı yaşayacağımız alanları imar etmiş oluruz” şeklinde konuştu.