Doğa Koleji krizinde neler oluyor?

Doğa Koleji krizinde neler oluyor?
Doğa Koleji krizinde yeni bir gelişme yaşandı. İTÜ Vakfı’nın okulu devralacağını açıklamasına rağmen işlemlerin tamamlanmaması kafalarda soru işaretleri yaratmıştı. Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz, İTÜ Vakfı’nın Doğa Koleji’ni almaktan vazgeçtiğini söyledi.

Doğa Koleji’nin yüksek borcu nedeniyle öğretmenlere maaş ödeyememesi ile büyüyen kriz sürüyor. İTÜ Vakfı’nın Doğa Koleji’ni devralacağını açıklamamasına rağmen devir işlemlerinin sona ermemesi tartışmalara neden oldu. Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz, İTÜ Vakfı’nın Doğa Koleji’ni almaktan vazgeçtiğini söyledi. Yılmaz yapılan çalışmalar sonrası sorunun çözümü için 400 milyon lira gerektiği ve bu kredinin ödenmesinin olanaksız olduğu öğrenildi.

Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz’ın köşe yazısından ilgili bölüm şöyle:

"İTÜ bünyesinde çözülmeye çalışılan Doğa Koleji sorunu arap saçına döndü. Yapılan kapsamlı çalışmalar sonucunda bu sorunu çözmek için 400 milyon dolar gerektiği ve bu kredinin geri dönmesinin olanaksızlığı dolayısıyla İTÜ'nün teklifi reddettiği ileri sürülüyor. Doğa Koleji'ni satın almak üzere kurulan İTÜ Vakfı'nın bu sorunu çözmek için yeterli olmadığı görüşü ağır bastı."