Doğalgaza yüzde 15, ekmeğe yüzde 25 zam

Doğalgaza yüzde 15, ekmeğe yüzde 25 zam
Eylül ayı için doğalgaz fiyatlarına sanayi ve elektrik üretim amaçlı kullanan aboneler için yüzde 15 zam yapıldı. İstanbul'da fırıncılar, henüz resmi bir karar alınmamasına rağmen 2 lira olan ekmeği yüzde 25 zam uygulayarak 2,5 liraya satmaya başladı.

Eylül ayı için doğalgaz fiyatları BOTAŞ tarafından açıklandı. Zam konut tarifesine yansımazken sanayi ve elektrik üretim amaçlı kullanan abonelere yüzde 15 zam daha geldi.

Buna göre, BOTAŞ''ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uyguladığı satış fiyatı mevcut tarifede olduğu gibi 1000 metreküp doğalgaz için 1488 lira olarak belirlendi.

DOĞALGAZ METREKÜPÜ 2 BİN LİRAYI AŞTI

Bu ay sanayi aboneleri için geçerli olacak tarife ağustostaki tarifeye göre 1000 metreküp doğalgaz için yüzde 15 artışla 2 bin 50 lira, elektrik üretim santrallerinin kullandığı 1000 metreküp doğalgaz için ise yine yüzde 15 artışla 2 bin 369 lira oldu.

Doğalgazda fiyat tarifeleri aylık olarak hesaplanıyor.

EKMEĞE GİZLİ ZAM

İstanbul''da bazı fırıncılar ekmeğe gizli zam yaptı. Fırıncılar 2 lira olan ekmeği yüzde 25''lik artışla 2,5 liraya satmaya başladı.

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada un fiyatlarının çok yükseldiğini belirterek "Bu zamlardan tabi ki fırıncı esnafı etkileniyor" ifadelerini kullandı. “Temenni ve tahmin ediyoruz ki un fiyatlarına güncelleme yapılacaktır” diyen Çetin, “Mayıs ayı içerisinde 50 kilosu 130-135 lira olan un fiyatları 160-180 lira bandına kadar çıktı. Şu an aldığımız un fiyatları bu seviyede” dedi.

Un fiyatlarının güncellenmesini talep ettiklrini belirten Çetin, "Aksi takdirde ister istemez gerek un fiyatlarının yükselmesi, gerek genel girdilerimizin, elektrik, doğalgaz, akaryakıt gibi girdilerimizin yükselmesinden ötürü yeni bir fiyat ayarlanması yapılabilir" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler