Doğalgaza zam yürürlüğe girdi

Doğalgaza zam yürürlüğe girdi
İGDAŞ’ın yeni perakende satış tarifesi yürürlüğe girdi. Bugünden itibaren geçerli olan fiyatlara göre, İstanbul’da satılan doğalgazın perakende metreküp satış fiyatı, yüzde 20.6 oranında arttı.

İstanbul'a doğalgaz dağıtan İGDAŞ’ın yeni perakende satış tarifesi, bugün yürürlüğe girdi.

1 Ekim 2018’den itibaren geçerli olan fiyatlara göre, İstanbul’da satılan doğalgazın perakende metreküp satış fiyatı, yüzde 20.6 artışla 1.148318 TL’ye yükseldi.

Daha önce bu rakam, 0.951638 TL’ydi. Bu arada, ısınmada kullanılan ve piyasada geçtiğimiz yıl 800-900 liradan satılan ithal kömürün tonu da 1.400- 1.600 TL’ye yükseldi. Bilindiği gibi, elektrik ve doğalgaz satış fiyatına, en son, Eylül 2018 ayından geçerli olmak üzere konutlarda yüzde 9, sanayide ise yüzde 14 olmak üzere zam gelmişti. Sektör uzmanlarına göre basit birkaç tedbirle doğalgaz faturasını düşürmek mümkün.

Evde kullanılmayan oda, kiler, antre, merpen, hol gibi bölümlerde radyatörler kapatılmalı veya kısılmalı; kışın en soğuk günlerde evin iç sıcaklığı 20 derece civarı olmalı; radyatörler, estetik amaçla kapatılmamalı, mobilya, perde ve eşya ile engellenmemeli.

İlgili Haberler