Doğaya olan aşkından değil Mansur Yavaş’a muhalifliğinden: AKP’li Başkandan HES tepkisi

Doğaya olan aşkından değil Mansur Yavaş’a muhalifliğinden: AKP’li Başkandan HES tepkisi
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Çamlıdere'de kurma hazırlığında bulunduğu HES projesine AKP'li Başkan karşı çıktı. CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı , "Artvin'de, Kaz Dağlarında, Fırtına Vadisinde ve daha birçok yerde yıllardan beri yapılan doğa katliamlarının aktörlerinin, ürettikleri yalanlarla CHP Belediyelerini karalama çabalarına itibar etmeyecektir."

Ankara'nın Çamlıdere İlçesi Belediye Başkanı AKP'li Hazım Caner Can, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Gerede Tüneli çıkışına kuracağı HES'e 'doğaya zarar vereceği' iddiası karşı çıktı. 

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı ise Büyükşehir'in planladığı HES’in hiçbir dere üzerine yapılmayacağını ve doğaya zarar vermeyeceğini belirterek, "Halkımız; Artvin'de, Kaz Dağlarında, Fırtına Vadisinde ve daha birçok yerde yıllardan beri yapılan doğa katliamlarının aktörlerinin, ürettikleri yalanlarla CHP Belediyelerini karalama çabalarına itibar etmeyecektir." dedi.

Projenin bir dere üzerine kurulmayacağını ve doğal yaşamı tahrip etmeyeceğini belirten Akıllı, "Gerede'den gelen içme suyunun cazibesiyle çalışacak olan kapalı devre santralle elektrik üretilerek tasarruf sağlanacaktır." dedi.

Akıllı, Can’ın telefonla Büyükşehir’i arayarak proje hakkında bilgi edinebileceğini kaydederek, şunları söyledi:

"Büyükşehir Meclis’nde yaklaşık bir yıl önce gündem olmuş ve yapımını üstlenen şirketin sermayesi sırf bu proje için ‘oy birliği’ ile artırılmıştır. Halkımız; Artvin'de, Kaz Dağlarında, Fırtına Vadisinde ve daha bir çok yerde yıllardan beri yapılan doğa katliamlarının aktörlerinin, ürettikleri yalanlarla CHP Belediyelerini  karalama çabalarına itibar etmeyecektir."