Doğru analizler yerinde tespitler

Epeyi eskidi galiba Çetiner Çetin'i izlemeye almam. Onu keşfedeli çok zaman oldu. Bu gazetecinin iki önemli özelliği var.

Biri, bölgesinde konuşulan tüm dilleri bilmesi... Diğeri ise müthiş bağlantılarının olması.

Çetin'in özellikleri daha ilk izlememde dikkatimi çekmişti. Verdiği haberlerle beni epeyi şaşırttı. Onunla ilgili tespitlerimin artması beni aramasına neden oldu. Köklerini sordum; "Hakkari Yüksekovalı'yım" karşılığını verdi.

Ardından ekledi; "Bu yüzden çok şey kaybettim."

"Örneğin..." deyince, "Eğer başka bir yerde doğmuş olsaydım çoktan daha önemli bir görevdeydim" diye konuştu.

Türkiye'yi etkilemez

Çetiner Çetin'i takibe devam ettim. Şu andaki durumu Habertürk kanalının dış haberler koordinatörü.

"Eylül'ün 24-25'nindeki toplantıda Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye uygulayacağını açıklayacağı müeyyidelerden can sıkacak bir şey beklemeyin" gibi çok iddialı bir laf etti.

Çetiner Çetin'in son olarak eklediği, KKTC dahil çok yerde seçimlerin kapıya dayandığı gerçeği. Bu da önemli bir etken.

Yunan ağzı

Atina'da İstanbul'dan gitme epeyi gazeteci var. İçlerinden biri de Taki Berberakis. Konuşma tarzı canımı sıktı. Tam bir düşman haline gelmiş, nedenini çözemedim.

Böyle daha iyi

CNNTürk'de Ahmet Hakan Coşkun'a bir şeyler oldu. Tarafsız Bölge'nin tarzını değiştirdi. Yanlış anlaşılmasın, daha izlenir hale getirdi.

Prof. Dr. Ragıp Kutay Karaca yıldızlaştı. Emekli generalleri zaten ciddiye almıyorum. Ancak Paris Temsilcisi Arzu Çakır Morin'in şu sözlerini ben de çok beğendim:

"Türkiye'nin Doğu akdeniz'e çıkması gölgeleniyor / engelleniyor."

Aslında aynen şunu söyledi:

"Türkiye'nin yüzü gölgelendi"

Peki bunun sebepleri neler?.. Çok basit;

Suriye'de, Libya'da, Ürdün'de, Doğu Akdeniz'de Macron nereye ayağını bassa, Erdoğan'ın Macron'un ayağına basıyor olması...

Canan Hanım nereye?..

İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun CHP içindeki durumu tartışılıyor. İl ve ilçe başkanlarıyla kapışmaları konuşuluyor. Hele Atatürk'le ilgili tartışılan yaklaşımı da can sıkmakta. "Mustafa Kemal" demesini anlıyorum ama Atatürk'e "yoldaş" yakıştırmasını benimsemekte zorlanıyorum.

Haber Global'deki tartışmada Canan Hanım'ı oldukça hırpaladılar. Katılırsınız, ya da katılmazsınız Kaftancıoğlu için gecenin en müthiş esprisini Metin Özkan yaptı:

"CHP'nin Eşbaşkanı..."

Hala gülüyorum... Üstüne, Ernest Hemingway'in İspanya iç savaşında yazdıkları aklıma gelince... Ünlü yazarın tarif ettiği tipler arasındaki bayanlar, bizimkinin aynısı...

Bana protestolar

Sağolun beni mesajsız bırakmıyorsunuz. Gelenler arasında tabi ki, övenler kadar yerenler de var... Bunların başında, "Süleyman Soylu'yu neden eleştirmiyorsun?" sorusu geliyor.

Soylu, daha önce de çok kez belirttiğim gibi yetiştiğim semtin çocuğu. Her şart altında ne yaparsa yapsın ona dokunmaya kıyamıyorum.

Ayrıca Damat Bey'e meydan okuyan tek Bakan...

Bunlar dokunulmazlık için yetmez mi?

***

Bu arada, 1. Futbol Ligi'nin naklen yayınının TRT'ye kalmasından ben memnunum. beIN Sports'um da var. Salonda bunu da izleyebiliyorum.

Günü son bir notla noktalayayım:

Kerem Alışık yeniden reklamlara başladı. Paragözlüğün bu kadarına da pes. Özel bir şey soracağım: Bugüne kadar Halkbank'tan ne kadar ödendi.

Günün Sözü

Borçsuz yoksulluk, özgürlüktür.  Arap atasözü

 

 

Yazarın Diğer Yazıları