Doğru bile olsa inanmıyorlar

AKP iyice saçmalamaya başladı. Gece saat 24:00 sularında Gezi Parkı önüne iş makinelerinin geldiği duyuruldu, herkes AKP’nin yeni bir provokasyonu yorumunu yaptı ve halka itidal tavsiye etti, bir saat sonra makineler kaldırıldı. 

***

Bakanlardan biri son yolsuzluk tapelerinden bahsederken aynen şunları söyledi:
’Doğru olsa bile kimse inanmıyor.’
Adli Kolluk Yasası, MİT Yasası, İnternet Yasası, HSYK Yasası bir ara denenip uygulanamayan Ankara ve İstanbul’da üst aramalı giriş çıkış kontrolü, AKP’nin iyice saçmalamaya başladığını gösteriyor. 
Şimdi, seçimlerin de ertelenebileceğinden bahsediyorlar. Bahsedilen başka bir şey de cemaate operasyon yapılacağı. Başbakan’ın toplantılarını iptal etmesi buna bağlanıyor. 

***

Ben bu yazıyı Çarşamba gecesi yazıyorum. Türkiye’nin gündemine yetişebildiysem son olay gene Başbakan’ın oğlu ile konuşması idi. Sıtkı Bey diye bir zattan bahsediliyor, 10 rakamından bahsediliyor, Başbakan  “10” u kafi bulmuyor ve kızarak,  “kucağımıza düşecekler”  diyor. 

***

Türkiye’nin her bölgesinden ateş çıkıyor, etrafı da öyle. Ama, bizim iktidarımız banknot yerleştirmekle meşgul. Güneydoğu’da kurulmaya çalışılan paralel devletten sık sık haber alamıyoruz. Irak ile ilişkilerimiz Kuzey Irak’tan dolayı bozuk, bununla ilgili de haber alamıyoruz. Hele Suriye ile ilgili haberi hiç alamıyoruz, çünkü Başbakanımız Esat’ı bıraktı, kendi derdine düştü. Azerbaycan’ın Hocalı katliamının yıl dönümü idi, bununla ilgili de bizim dışımızda bir iki gazeteden başka yayın yapan olmadı. 

***

Salı gecesi, yeni çıkan yolsuzluk haberlerini protesto için halk Kadıköy’de ve diğer şehirlerde gösteri yaptı. Öğretmenler yürüdü. Sıcak para kaçıyor, yatırımlar tamamen durdu, kuraklık sebebi ile zaten yaralanmış olan üretimimiz önümüzdeki günlerde bakalım ne gösterecek.  
Tayyip Bey belediye başkanı olduğunda yağmurlar, bereket getirmişti, herkes de İstanbul’un susuzluktan kurtulmasını Tayyip Bey’in becerikliliğine bağlamıştı. Şimdi rahmet kesildi, ilahi rahmet de kesildi. Kemal Tahir’in bir romanı vardır ‘Rahmet Yolları Kesti’ adı ile, onu hatırlıyorum bu kurak günlerde. Rahmet yolları gerçekten kesti.

Yazarın Diğer Yazıları