Doğru Parti'den emekli amirallere destek. Genel Başkan Rıfat Serdaroğlu basın açıklaması yayınladı

Doğru Parti'den emekli amirallere destek. Genel Başkan Rıfat Serdaroğlu basın açıklaması yayınladı
Doğru Parti, Montrö ve Mavi Vatan hakkında yayınladıkları bildirinin ardından gözaltına alınan amiraller hakkında açıklamada bulundu. Doğru Parti Genel Başkanı Rıfat Serdaroğlu’nun imzasıyla yayınlanan açıklamada, “Bize göre Montrö hassasiyeti, suç değil alkışlanacak bir davranıştır” ifadelerini kullanıldı.

Doğru Parti'den emekli amirallere destek. Genel Başkan Rıfat Serdaroğlu basın açıklaması yayınladı

Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve Mavi Vatan hakkında endişelerini dile getiren bir bildiri yayınlanan 104 amirale çeşitli kesimlerden tepki gösterilmişti. Bildirinin ardından sabah saatlerinde başta Mavi Vatan’ın isim babası Cem Gürdeniz olmak üzere 10 emekli amiral gözaltına alındı.

Doğru Parti de Türkiye’de son yaşanan gelişmeler hakkında bir basın açıklaması yayınladı. Doğru Parti Genel Başkanı Rıfat Serdaroğlu’nun imzasıyla yayınlanan açıklamada, “Bize göre Montrö hassasiyeti, suç değil alkışlanacak bir davranıştır. Bu bildiriden darbe çağrısı ya da darbe organizasyonu çıkarmaya kalkışmak, deli saçmasıdır, akıl alır gibi bir iş değildir” ifadelerine yer verildi.

Doğru Parti tarafından yapılan açıklamanın tamamında şu ifadelere yer verildi:

Türk silahlı Kuvvetlerinden emekli 104 Amiral, 04.04.2021 tarihinde Türk kamuoyunu aydınlatmak ve önemli buldukları iki güncel konuya halkın dikkatini çekmek için bir basın bildirisi yayınladılar. Bu bildiride:

1-Halen görevde olan bir amiralin, Türk subayına yakışmayan ve yasalara uymayan bir kıyafet ile dini bir cemaat merkezindeki fotoğrafını doğru bulmadıklarını belirtiler. Bize göre, tarikatçı bir subayın varlığını ifşa etmek değil, varlığını savunmak suçtur.

2- Son günlerde, iktidar yanlısı kişi ve kuruluşların 20 Temmuz 1936 tarihinde imza edilen Montrö Boğazlar sözleşmesinin feshedileceği yönündeki beyanatları ve yazılarının yanlış olduğunu ve bu uluslararası sözleşmenin Türk devletini sıkıntıya düşüreceğini ifade ettiler. Bize göre Montrö hassasiyeti, suç değil alkışlanacak bir davranıştır.

Bu bildiriden darbe çağrısı ya da darbe organizasyonu çıkarmaya kalkışmak, deli saçmasıdır, akıl alır gibi bir iş değildir.

Her fırsatta anayasayı ve yasaları paspas gibi çiğneyerek sivil darbe yapan iktidarın, Anayasa ve Yasalarla teminat altına alınan ifade özgürlüğünü kullanan emekli amirallerin yurtsever çıkışlarını bir fırtınaya, bir kasırgaya ve bir çıkara dönüştürmek için yeni kumpaslar peşinde koşmaya başladığını, görüyoruz.

Olmayan bir mağduriyet ve düşman yaratarak, kaybettikleri seçmen desteğini sağlamak peşindeler.  Ve daha da kötüsü, suni bir mağduriyet üzerinden, kurdukları baskı rejiminin şiddetini artırmak, yeni sivil darbeler tezgâhlamak niyetindeler.

Yargıtay’ın daha savcılık soruşturmasının ilk saatlerinden itibaren Anayasanın 26. Maddesini hiçe sayarak amirallerin bildirisini “Kabul edilemez” bulduğunu açıklaması, yürütülen adli soruşturmanın adil olmayacağı ve yeni bir büyük kumpasın kurulduğu sinyallerini veriyor.    

Türk halkı, Türk Silahlı Kuvvetlerine her fırsatta saldıran ve bir düşmanmış gibi gösteren kurum ve kişilerin kimler olduğunu artık çok iyi görüyor ve biliyor.

Mecliste bulunan muhalefet partisi liderlerinin tutumunun, millet nezdinde hayal kırıklığı yarattığına da tanık oluyoruz. Montrö’nün delinmesi, doğrudan ABD emperyalizmine hizmettir. Cumhur İttifakı ve Millet ittifakı ABD çıkarları söz konusu olduğunda maalesef tek bir ittifaka dönüşebiliyor.

Muhalefet partilerinin, milletin sesine kulak vererek, bu tavırlarından süratle döneceği umudunu taşımak istiyoruz. Türk milletinin ihtiyaç duyduğu yeni ittifak Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri çerçevesinde bağımsızlık ruhuna sahip, silahsız laik ve demokratik Kuvayı Milliye İttifakıdır.

Kişiler, gruplar, kurumlar ve sivil toplum kuruluşları anayasal hakları olan düşünce özgürlüğünü kullanmak için siyasi parti kurmak zorunda değildir. Ancak içinde bulunduğumuz şartlarda, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine ve anayasamızın değiştirilemez ilk 6 maddesine inanan herkesi DOĞRU Partiye davet ediyoruz.

DOĞRU PARTİ olarak emekli Amirallerimizin ifade ettiği düşüncelere katıldığımızı ve onların ifadelerini özgürce dile getirmelerinin en temel olduğunu Aziz Türk Milletine Saygıyla duyururuz.

 

İlgili Haberler