"Doğrucu Davut" Yavuz Ağıralioğlu...

Bu hafta Tarafsız Bölge için "İYİ Parti Özel"di diyebilirim. Hatta bunu daha daraltıp, Parti Sözcüsü Ağıralioğlu'na kilitlemek mümkün. Ahmet Hakan, bunu daha birinci dakikada açıkladı.

Gazino benzetmesiyle, Ağıralioğlu assolistti. Diğerleri uvertür sanatçı. Konuya girmeden önce, Yavuz Ağıralioğlu'nu tüm Türkiye'ye tanıtan cümlesini biraz açmak istiyorum. "Biz CHP'ye Katolik nikahı ile bağlı değiliz." Pek çoğunuz bunun anlamını biliyorsunuzdur. Ancak bilmeyenler için bilgi vereceğim.

Örnek

Hıristiyanlığın Katolik mezhebinde insanlar doğal olarak evlenebilirler. Ancak boşanmak yasaktır. Yani evlilik yemini edenler bir daha ayrılamazlar. Kendi adıma konuşursam, bu tabir için "mükemmel ötesi benzetme" demek mümkün.

Buna örnek; Oscar'lı oyuncular Katharine Hepburn-Spencer Tracy yıllar yılı, ölene kadar birlikte yaşadılar. Tracy'nin inançlı Katolik olması eşinden ayrılmasını engelledi.

Başa dönelim

Programdaki Ak Parti sözcüleri Merve Şebnem Oruç ile Halime Kökçe'nin İYİ Parti Sözcüsü'nü öyle bir dinleyişleri vardı ki inanın kahkaha attım.

Kafalarındaki kesinlikle "açık arama"ydı. Uzunca süre sabrettiler ama bir şey bulamadılar. Birden saldırıya geçtiler. Arada strateji değiştirmeyi unutmadılar. Aslında hedefleri Akşener'di.

Oruç'un, FETÖ'cü bir ismin attığı mesajda Akşener'i desteklediğini açıklamasını gündeme taşıması daha enteresandı. Meral Hanım'ın kendisine bu hatırlatıldığında "Allah razı olsun" şeklindeki dalga geçmesini ciddiye alıp sordular. Oruç'un palavrasından bile "karalama çıkarmasına" insaf dedik. Bu kadar Akşener düşmanlığını çözemedik. Sadece tek örnek mi? Hayali iftiralar, kurguların arkasına sığınmaya çalıştılar.

Anladıklarım

Sonuçta Yavuz Ağıralioğlu'nu Ahmet Hakan Coşkun sayesinde bütün Türkiye tanıdı.

Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçimlerinde CHP, HDP ile iş birliği yaparsa İYİ Parti Millet İttifakı'ndan çekilecek. Ağıralioğlu, çok net bir şekilde "biz olmayız"ı söyledi. Hatta "bunu genel başkanım adına da söylüyorum" diyerek çifte onay verdi. Bir de hatırlatma yaptı; "HDP, ittifakın CHP'li adaylarını destekledi. Bizimkilerin aday gösterildiği yerlerin tamamında karşı aday çıkardılar"ı ilave etti. Buna örnek olarak "Balıkesir'i onların yüzünden kaybettik" şeklinde konuştu.

Bundan sonrası

Sandık ne zaman önümüze gelir bilmiyorum. Kemal Kılıçdaroğlu, bu çıkıştan sonra kafasındaki İYİ Parti'yi de yönetmek fikrini mutlaka iptal edecektir.

Bu arada Mustafa Balbay'ın Yavuz Ağıralioğlu'nun ağzından ters bir şey çıkmasını önleme çabası da ilginçti. Ahmet Hakan bundan rahatsız olup "adap ve edep dışı" tavrını sergiledi. Bundan rahatsız olduğumu belirtmeliyim.

Zamlara devam

Öte yandan hayat devam ediyor. Hükümet elektriğe yine hem de 14.9 oranında bindirimde bulundu.

Maaş ve ücretler ise yerinde sayıyor. Vatandaşın bu kışı nasıl atlatacağını gerçekten merak ediyorum.

Merhum Demirel'in şu tespitini tekrarlamak istiyorum; "Boş tencere çok hükümet götürür."

Sözleşmeli memurların çığlığı

Mehmet Kemal Aktoprak, kamuda çalışan 300 binin üstündeki sözleşmeli memurlardan biri. Şu feryadına herkes kulak vermeli:

"Burhan Ağabey;

Gece saat 00.00 olduğunda yazını okumak büyük keyif. Kendimle mücadele ediyorum. Sabah gazete alıp kağıdı hissetmek daha başka ama sabredemiyorum. Gazete almıyorum sanma. Sabah da ilk işim bunu yapmak.

2019 yılı zam oranı bizim gibi memurlar için beklentinin altında kaldı. Şikayetimiz Devlet Babanın bize biraz cimri davranması. Kamuda çalışan 657 4/b memurlarının bir kısmı bir süre çalıştıktan sonra kadrolarını aldılar. Millî Eğitim'e bağlı öğretmenler, Sağlık Bakanlığı'nda bazı personel de aynı şekilde. Kendimden örnek verecek olursam aynı sınavla atandığım, aynı işi yaptığım memurdan 450 lira daha az maaş alıyorum. Tayinlerimiz mümkün değil. Yükselme ve unvan değişikliği sınavlarına alınmıyoruz. Kimilerimizin eşleri ayrı şehirlerde. Yetkililer lütfen yüz binlerin çığlığını artık işitsinler."

TEBRİK: Dünya Ralli Şampiyonası'nın (WRC) 11. ayağı olan Türkiye'deki etap, uluslararası alanda epey ses getirdi. Sonuçta gelecek seneki organizasyon yine Marmaris'te devam ettirilecek.

Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı öncelikli emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

GÜNÜN SÖZÜ

Kendi düşüncelerimizi takip etmek, zorlu bir yoldu. Montaigne

 

Yazarın Diğer Yazıları