Doğruysa korkunç bir şey; Bu skandal Macron’un başını yakar; Salgından önce hepsini yok etti

Doğruysa korkunç bir şey; Bu skandal Macron’un başını yakar; Salgından önce hepsini yok etti
Fransa'da Korona virüsü salgını öncesi 1.6 milyar maskenin imha edildiği ortaya çıkarken, yeni maske temin etmeyen Emmanuel Macron ve hükümeti eleştirilerin hedefi haline geldi.

Yeni tip korona virüs kısa sürede dünya çapında krize yol açarken, yüz binlerce insanın hayatını kaybetmesine yol açtı. Sağlık çalışanları hastaları hayatta tutmak için gece gündüz demeden çalışırken, maske ve koruyucu kıyafet yetersizlikleri uluslararası basının gündemini günlerce meşgul etti.

Pek çok ülkede sağlık çalışanları maskesiz çalışmak zorunda kalırken, kıyafet bulamayanlar da çöp poşetleriyle göreve koştu. Avrupa’da salgından en çok etkilenen ülkelerin başında gelen Fransa’da maskelerle ilgili korkunç bir iddia ortaya atıldı.

1.7 MİLYAR STOK VARDI

The Times’ın haberine göre SARS ve domuz gribi krizlerinden sonra ülkede alınan önlemler kapsamında tıbbi ekipman stokları artırılırken, 1.7 milyar maske bulundurulduğu belirtiliyor. Korona virüsü salgını patlak vermeden kısa süre önce eskime faktörünün de etkisiyle 1.6 milyar maskenin imha edildiği iddia edildi.

35 SAĞLIKÇI HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Ancak imha edilen maskelerin yerine yenisi konulmayınca, salgın başladıktan sonra ülkede 117 milyon maske kaldı. Bu nedenle binlerce sağlık çalışanı maskelere erişmekte zorlandı. Ülke genelinde resmi rakamlara göre 35 sağlık çalışanı korona virüsü nedeniyle hayatını kaybederken, Fransız kamuoyu maske teminini sağlamayan Macron hükümetine ağır eleştiriler yöneltiyor.