Doğu Akdeniz’de düğmeye Mavi Marmara ile basıldı

Düğmeye, Mavi Marmara adlı geminin  “Gazze’ye yardım”  adı altında Doğu Akdeniz’e girişiyle basıldı. Gemide çok sayıda AKP’li milletvekili de bulunacaktı ama son dakikada, Başbakan’ın uyarısı ile kafileye katılmaktan vazgeçtiler.
Bence mesele burada düğümlenmektedir. AKP’li milletvekillerini bu geziye katılmaktan ancak Tayyip Erdoğan alıkoyabilirdi. Öyleyse, kendisine nasıl bir istihbarat gelmişti ki, milletvekillerini neredeyse gemiden indirdi!
İsrail ordusunun, Mavi Marmara gemisine baskın yapması, dokuz Türk’ü öldürmesinin ardından Kuzey Afrika olayları geldi ve Türkiye, ortak bakanlar kurulu toplantısı yaptığı Suriye’yi refüze ederek kendisini yalnızlaştırdı.

***


Türkiye’nin uyarılarına karşın Doğu Akdeniz’de, İsrail’in askeri koruması altında petrol ve doğal gaz arama çalışmalarına başlayan Güney Kıbrıs’a ABD’den destek geldi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun, New York’ta ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile yaptığı görüşmenin ardından, iki bakan arasında ele alınan konulara ilişkin gazetecilere bilgi veren ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Güney Kıbrıs’ın Akdeniz’de petrol ve doğal gaz arama hakkına sahip olduğunu söyledi.
Yunan basını, İsrail’in Atina’ya  “uçaklarının üslerinde duraklaması” nı önerdiğini, Ankara’nın ise Atina’yı İsrail ile olan stratejik yakınlaşması sebebiyle uyardığını iddia etti
Derken Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ bölgesi de dahil olmak üzere yaklaşık yüzde 20’sini işgal altında tutan Ermenistan’ın Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan,  “Karabağ’ın bazı bölgelerinin Azerbaycan’ın işgali altında olduğunu”  iddia etti.
Bu arada AKP iktidarı, İsrail’i koruyacak füze kalkanı radarlarının Malatya’ya yerleştirilmesi için ABD ile mutabakat zaptı imzaladı.

***


Küresel finans sahipleri, bugün Avrupa ekonomisini bile çökertebiliyor. Türkiye Doğu Akdeniz’de bir savaşa giriştiği zaman, küresel çete, 24 saat içinde borsayı çökertmez mi? Zaten TSK’ya her gün operasyon yapılıyor. Böyle bir ortamda Türkiye, en yakın komşusu Suriye’yi bile karşısına alarak aslında kendisini yalnızlaştırmıştır. Ve bu tablo, Amerikan talimatlarıyla oluşturulmuştur.
Üstelik uzaktan verilen talimatlar yetmemiş, Obama adına konuşma yetkisine sahip ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü’nün (NSA) büyük patronu, 16 ayrı istihbarat kuruluşunun bağlı olduğu James Clapper, Ankara’ya gelmiştir.
AKP iktidarı, Habur açılımının bittiğini ilan ederek, terör örgütünü Kandil’de vurmak için Irak’ta oyalanırken, PKK-MİT görüşmeleri ortalığa saçıldı.
Ve başı sıkışan Büyük Orta Doğu Projesi eş başkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Obama’dan randevu istedi ve yanına Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ı da alarak ABD’ye gitti!
Genelkurmay İkinci Başkanı’nın bulunduğu bir görüşme, askeri bir görüşmedir ve konu, Türkiye’ye Doğu Akdeniz’de verilen görevlerin nasıl ifa edileceğidir.

***


Olağanüstü bir dönemden geçiyoruz ve küresel çetenin projesinde odak noktası Türkiye!
Büyük Orta Doğu projesinin eş başkanı olan Türkiye, daha ilk önemli olayda Doğu Akdeniz’de projenin sahibi tarafından yalnız bırakıldı.
Yarın Doğu Akdeniz’de İsrail ile bir savaşa girişilse, ABD’nin Türkiye’nin yanında yer almasını bekleyen var mı acaba?

Yazarın Diğer Yazıları