Doğu Türkistan'da coronavirüs bahanesiyle soykırım...

Doğu Türkistan'da coronavirüs bahanesiyle soykırım...
Çin'de patlak veren coronavirüs tehdidinin birçok ülkenin yanı sıra Doğu Türkistan'a da sıçradığı iddia edildi. Urumçi karantinaya alınırken bölgedeki toplama kamplarından virüs bahanesi ile Uygur Türklerine soykırım yapılacağı endişesi de arttı.

Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine yapılan zulüm devam ederken, coronavirüs tehlikesi de bölgedeki endişeleri artırdı.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve birçok ülkeye yayılan virüs tehdidinde hayatını kaybedenlerin sayısı binlere dayanırken, salgın, Doğu Türkistan'daki toplama kamplarında da ölümlere neden oldu.

Milyonlarca Uygur Türk'ün kapatıldığı 60’tan fazla toplama kampında salgının ne ölçüde etkili olduğu bilinmiyor.

VİRÜS BAHANESİ İLE SOYKIRIM...

Karar'da yer alan habere göre, Doğu Türkistan konusunda çalışmalarda bulunan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yüz binlerce Uygur Türkü’nün zorla tutulduğu toplama kamplarının virüsün yayılması için elverişli olduğunu belirterek şu değerlendirmeyi yaptı:

"Doğu Türkistan’da ölümler olduğu bilgisi geldi. Toplama kamplarındaki sağlıksız ortam, kampta uzun süre tutulanların bağışıklık sisteminin zayıf olması coronavirüs için ideal şartlar. Kamplardaki durumla ilgili sağlıklı bilgi yok. Ancak Çin yönetimi, virüs yayılmasa bile en azından bazı tutukluları ortadan kaldırmak için bunu bahane olarak kullanabilir. Toplu bir kıyımı, virüsten ölümler gibi gösterebilir. Herkes endişeli."

İlgili Haberler