Doğu Türkistan’da kan donduran iğrençlik!

Doğu Türkistan’da kan donduran iğrençlik!
Çin’in Uygur Türklerinin asimile edilmesi için iğrenç yöntemlere başvurduğu ortaya çıktı. Doğu Türkistan’ı adeta işkence bölgesi haline getiren Çin hükümeti, etnik yapıyı değiştirmek için Uygur kadınlarını ateist Han Çinlileriyle birlikte yaşamaya zorluyor.

Çin’in Doğu Türkistan’daki Uygur Türklerine uyguladığı insanlık dışı işkenceler kan donduran boyutlara ulaştı.

Çin hükümetinin uyguladığı sistemli işkencelere maruz kalan Uygur Türkleri asimile edilmek isteniyor.

Han Çinlileri ile Uygur kadınlarını birlikte yaşamaya zorlayan Çin Hükümeti, sistemli tecavüzlerle Doğu Türkistan’daki etnik yapıyı değiştirmeyi amaçlıyor.

‘Birleşin ve Aile Olun’ adlı iğrenç uygulamayla Uygur kadınları Han Çinlilerinden erkeklerle aynı evde kalmaya zorlanıyor.

Ailesi bir yılı aşkın süredir Sincan’daki işkence kamplarında tutuklu olan Uygur Türkü Rushan Abbas'ın anlattıkları, Çin'in etnik temizlik programının nasıl uygulandığını ortaya koyuyor. Bir radyoya açıklamalarda bulunan Abbas, "Bu kitlesel bir tecavüz. Hükümet Han Çinlilerine Uygur kadınları ile evlenmeleri için para, ev ve iş teklif ediyor.

“HAN ÇİNLİLERİ UYGUR KADINLARINA YILLARDIR TECAVÜZ EDİYOR”

Uygur Türkü kızların Han Çinlileriyle zorla evlendirildiğini belirten Abbas, “Aksi takdirde Çin yönetimi bu aileleri ateist Han Çinlileri ile evlenme istemedikleri için köktencilikle suçluyor. Sonuç olarak evlenmekten başka çareleri kalmıyor. Han Çinlileri evlilik adı altında Uygur kadınlarına yıllardır tecavüz ediyor. Sadece son bir yıldır medyada bu durum görünür oldu." ifadelerini kullandı.

İnsan hakları kuruluşları, ailelerin bu ziyaretleri reddedebildiklerine dair herhangi bir kanıt olmadığına işaret ederek, bunun sinsice işletilen bir etnik temizlik olduğunu belirtiyorlar.