Doğu Türkistan'dan yürekleri dağlayan feryat: Tükeniyoruz!

Doğu Türkistan'dan yürekleri dağlayan feryat: Tükeniyoruz!
Doğu Türkistan’da yaşanan zulüm dayanılmaz boyutlara ulaştı. Türkiye’den yardım beklediklerini belirten bir Uygur Türkü, “Devlet büyüklerinize haber edin karındaşlar. Duayı da eksik etmeyin. Bilginiz olsun diye söylüyorum; tükeniyoruz.” dedi.

YENİÇAĞ / İSTANBUL

Doğu Türkistan’da yaşananları bir ses kaydıyla anlatan Uygur Türkünün sözleri kan dondurdu.

Yaşanan zulmün boyutlarının tahmin edilenden çok daha ötede olduğunu aktaran Uygur Türkü, Müslümanların dayanılması imkânsız işkencelerden geçirildiğini anlattı.

İslam ülkelerinin Çin hükümetinin işkencelerine sessiz kalmaması gerektiğini belirten mazlum Uygur Türkü, Türkiye’yi İslam ümmetinin lideri olarak gördüklerini ifade ederek yardım istedi.

Kimilerinin durumdan haberi olmadığını, kimilerinin de işlerine öyle geldiği için Doğu Türkistan’ı Uygur Özerk Bölgesi adıyla andıklarına dikkat çeken Uygur Türkü, “Belki duymuşsunuzdur. Burada karındaşlarınızın her gün işkenceyle öldürüldüğü ve ırzının kirletildiği bir yer var.” dedi.

Toplama kamplarında yaşanan insanlık dışı işkencelerden örnekler veren mazlum Uygur Türkü, şu ifadeleri kullandı:

“Ara ara dışından dahi duyulur şu yakarışlar: Öldürün beni öldürün. Çünkü meşhur Çin işkenceleri mevcut burada. Ey Müslüman karındaşlarım; buraya düşme sebebi Çinlileşmemek, yani kafirleşmemek. En ufak bir İslami yaşantıya hiç müsaade yok. Hatırlar mısınız, Peygamberimiz (s.a.v.) Mekke’den hicret etmeden hemen evvel yaşamıştı bunları. Onu öldürmek istediler. Sebep İslam'ı yaşamak ve yaşatmak. Allah sultanımıza yardım etti. Alemlere rahmet saçmaya devam etmesi için. Kuvvet ve yardım ancak Allah’tandır. Bu yardımı sabırla beklemeye çalışarak duamız odur ki, tıpkı eskiden olduğu gibi bu ümmete önderlik eden siz karındaşlarımızı vesile olacak durumda görmekteyiz. Devlet büyüklerinize haber edin karındaşlar. Duayı da eksik etmeyin. Bilginiz olsun diye söylüyorum; tükeniyoruz. Gün geçtikçe baskı daha da artıyor. 30 milyon nüfusumuzu süre gelen zamanda katletti Çin hükümeti.”

“KUR’AN-I KERİM OKUMAK VE EVDE BULUNDURMAK YASAK”

Çin hükümetinin kendilerini terörist ilan ettiğini ifade eden Uygurlu, “Bu kadar zulme Çin milleti bile rıza göstermeyeceğinden hükûmetleri o yönde politika üretiyor. Doğu Türkistan’da Çin tarafından camiler mühürlü. Tesetttür yasak, sakal yasak, oruç yasak. Kur’an-ı Kerim okumak ve evde bulundurmak yasak. Çocuklara Müslüman adı vermek yasak. Özetle, Doğu Türkistan’da her çeşit zulüm serbest, İslam’a göre evlilik yasak.” diye konuştu.

“DOĞU TÜRKİSTAN’DA KADINLAR BAŞINI AÇMAK ZORUNDA”

Mazlum Uygur Türkü, yaşanan zulmün boyutları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunmaya şu sözlerle devam etti:

“Doğu Türkistan’da kadınlar başını açmak ve kısa giymek zorunda. Amaçları Uygur ırkını yok etmek. Ya Çinli olacaksın, İslam dinini terk edeceksin, ya da öleceksin diyorlar. Toplama kampı adı verilen hapishanelerde ölenlerin haddi hesabı yok. Her gün bir kızın oradaki polisleri memnun etme zorunluluğu var. Bunların hepsi gerçek. Ölen Müslümanların cenaze namazının kılınmasına izin verilmiyor."