Doğum günü partisine katılan Başbakan'a ceza yazan polis konuştu

Doğum günü partisine katılan Başbakan'a ceza yazan polis konuştu
Norveç polisi, korona virüs tedbirlerini gevşetenlere acımıyor. Son olarak Norveç Başbakanı Erna Solberg, doğum kutlamalarında sosyal mesafe kuralını çiğnediği için para cezasına çarptırıldı.

Doğum günü partisine katılan Başbakan'a ceza yazan polis konuştu

Dünya genelinde korona virüs salgınında tırmanış devam ederken, tedbirleri hiçe sayanlar da çeşitli yaptırımlarla karşı karşıya kalıyor. Korona virüs cezalarıyla ilgili dikkat çeken haber bu sefer Norveç’ten geldi.

Norveç Başbakanı Erna Solberg, doğum günü kutlamalarında sosyal mesafe kuralını çiğnediği için para cezasına çarptırıldı.

Norveç emniyetinden polis şefi Ole Saeverud, başbakana 20 bin kron (yaklaşık 19 bin TL) para cezası verildiğini duyurdu.

Şubat ayında 60''ıncı yaş günü için bir dağ evinde 13 aile üyesinin katıldığı bir parti veren Solberg, geçen ay "10 kişi" kuralını ihlal ettiği için özür dilemişti.

“SOLBERG’İ CEZALANDIRMAMIZ GEREKİYOR”

Covid-19 ile mücadele kapsamında ülkede 10''dan fazla kişinin bir araya gelmesine izin verilmiyor.

Reuters''ın haberine göre polis, genelde bu kuralı delenlere ceza kesilmezken, hükümetin koyduğu kurallara uyulması için Solberg''in başbakan kimliğiyle öncülük etmesi gereken bir isim olduğunu ifade etti.

Saeverud, "Yasalar herkes için aynı olsa da herkes için eşit değildir. Başbakan Solberg bu ülkenin başındaki bir seçilmiştir. Ve salgına karşı hükümetin aldığı Covid önlemlerinde öncü bir rolü vardır. Bu nedenle halkın Covid önlemlerine olan güvenini korumak amacıyla Solberg’i cezalandırmamız gerektiğine inanıyoruz " diye konuştu.