Doha hangi ülkenin başkenti? Hadi İpucu Cevabı

Doha hangi ülkenin başkenti? Hadi İpucu Cevabı
Canlı Bilgi Yarışması Hadi'nin bu akşamki ipucu sorusu belli oldu. Hadi Instagram hesabından Doha şehrini duymuş muydunuz? Basra Körfezi kıyısında bulunuyor. Peki hangi ülkenin başkenti olduğunu biliyor muyuz? diye sordu. Peki Doha nerede?..

Doha hangi ülkenin başkenti? Hadi İpucu Cevabı

Hatırı sayılı bir takipçiye ulaşan Hadi bu akşam Doha hangi ülkenin başkenti diye sordu. Her gün bir tane ipucu sorusu veren Hadi'nin bugünkü sorusu Doha şehrini duymuş muydunuz? Basra Körfezi kıyısında bulunuyor. Peki hangi ülkenin başkenti olduğunu biliyor muyuz? dedi. Biz de sizler için sorunun cevabını haberimizde bulduk. Hadi yarışması bu alşam 30.000 TL değerindeki ödülü yarışmayı kazanan takipçileri arasında paylaştıracak. Dün akşam ki Film gecesinde kazanan yarışmacılar 1,22 TL kazandı. Peki bu akşam yayınlanacak olan sorunun cevabı ne? 


DOHA NEREDE

Doha, Katar'ın başkenti ve en büyük şehridir.

Şehir, ülkenin doğusunda Basra Körfezi kıyısında yer almaktadır. Doha'nın nüfusu 2015 yılı itibarı ile 956,460 olup ülke nüfusunun %40'ı şehir ve banliyölerinde yaşamaktadır ve aynı zamanda ülkenin ekonomik merkezidir. Doha, Katar'ın yedi belediyesinden biridir.

doha.jpg

HADİ'NİN SORUSU DOHA'NIN BAŞKENTİ

Doha’yı bu kadar ön plana çıkaran nedenlerden biri vizesiz seyahat imkanına sahip olması. Katar’a turistik amaçlı yapacağınız seyahat için vize almanız gerekmiyor. Bunun dışında elçiliğe gitmek, başvuru yapmak, evrak toparlamak gibi başka bir derdiniz olmuyor. Vizesiz seyahat ayrıcalığı, özellikle hafta sonu kaçış planlarınız için Doha’yı çok daha cezbedici bir yer haline getiriyor.

Yılda bir düzenlenen ve daima popülerliğini koruyan açık hava gurme ziyafeti “Katar Uluslararası Yemek Festivali” mutlaka görmeniz gereken festivallerden bir tanesi. Doha’nın mutfağı şaşırtıcı derecede zengin ve çeşitli. Toprak kapta sunulan efsane lezzet fahsa, pilav ve kuruyemiş yatağında servis edilen kuzu rostodan yapılmış ghuzi, yoğurtla servis edilen deniz mahsullü veya etli bol baharatlı pirinç pilavı ve koyun etinden oluşan machboos denemeden dönmemeniz gereken lezzetlerden sadece birkaçı.

Hadi Canlı Bilgi Yarışması yarın Cumhuriyetimizin 95. yılına özel toplam 95.00 TL ödül Turkcell'in katkılarıyla ödül vereceğini takipçileri ile paylaştı.