Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim elemanı alacak

Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim elemanı alacak
Dokuz Eylül Üniversitesi, Öğretim Elemanı, 8 akademik personel alacak. Son başvuru tarihi 2 Eylül 2022 olarak duyuruldu.

Resmi Gazete’de Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, “Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Kanun''un ilgili maddeleri ve 09.11.2018 tarihli Resmi Gazete''de yayımlanarak yürürlüğe giren "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına ilişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" hükümleri uyarınca Öğretim Görevlisi alınacaktır.” Denildi.

Başvuru başlangıç tarihi : 18.08.2022

Son başvuru tarihi : 02.09.2022

Ön değerlendirme açıklama tarihi : 12.09.2022

Giriş sınavı tarihi : 15.09.2022

Sonuç açıklama tarihi : 20.09.2022

Sonuçların açıklanacağı internet sitesi : www.deu.edu.tr

Başvuruda bulunacakların ilanda belirtilen başvuru başlangıç tarihi ile son başvuru tarihi arasında ilgili birime başvurmaları gerekmektedir.

GENEL ŞARTLAR

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu''nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

ALES''ten en az 70, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak gerekir. Merkezi sınav muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir.

ÖZEL ŞARTLAR

Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak veya lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programlardan mezun olmak şartı aranır.

Meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanıyla doğrudan ilgili lisans mezuniyeti bulunmayan alanlardaki programların öğretim görevlisi kadrolarına başvuracak adaylarda, en az lisans mezunu olup belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrübe sahibi olmak şartı aranır