Dolar 6 TL'nin üzerinde

Dolar 6 TL'nin üzerinde
Kamu bankalarının geçtiğimiz hafta 4,5 milyar dolar değerinde dövizi elinden çıkarmasıyla hafta sonunda 5,95 seviyelerine gerileyen dolar bu seviyede tutunamadı ve tekrar yükseldi. Bu sabah dolar güne 6 TL'nin üzerinde başladı.

Yurt içinde seçimlerin yenilenecek olması ve ABD ile ilişkiler gibi lokal sebepler TL’yi baskılayan ana etkenler olmayı sürdürürken, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşları küresel riskten kaçışı tetikleyerek, gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde de sert satış baskısını beraberinde getirdi.

Dolar/TL saat 09:36’da 6.0578 / 6.0616 seviyesinden işlem görüyor. Dolar kurunun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

Bankacılar dün Mayıs ayı iç borçlanma programını tamamlayacak olan Hazine’nin düzenleyeceği iki ihalenin, Mart ayı sanayi üretimi verilerinin ve Mayıs ayı Almanya ZEW eğilim endeksinin yakından izleneceğini söylemişlerdi.

Hazine önceki gün 8.75 milyar TL’si piyasadan olmak üzere 10.7 milyar TL borçlanma gerçekleştirdi.

Hazine ihalelerinin lokal bankalar ağırlıklı ve Piyasa Yapıcı bankaların talepleriyle gerçekleşmesi beklenirken son dönemde oldukça azalan yabancı talebi ise yakından izleniyor. İhalelerde Hazine’nin borçlanma maliyetinin ise önceki gün de olduğu gibi hatırı sayılır biçimde artması bekleniyor.