Dolar 6,10 lira seviyesinde

Dolar 6,10 lira seviyesinde
İstanbul’da 23 Haziran’da yenilenecek seçimi ve Merkez Bankası’nın sıkıştırma tedbirlerini takip eden piyasada dolar güne 6,10 lira seviyesinde başladı

Piyasa kamu bankalarının döviz satışları, Merkez Bankası'nın sıkılaştırma tedbirleri, S-400 füzeleri ve İstanbul seçimlerini izlerken dolar/TL güne 6.10 seviyesinde başladı. Dolar/TL hafta sonunda 6.00'ın altına kadar gerilemişti.

Reuters’ta dün yer alan bir habere göre TCMB’nin 2018 karının bütçeye erken aktarılmasının ardından bütçenin daha fazla bozulmaması için bankanın 40 milyar liralık ihtiyat akçesinin de merkezi yönetim bütçesine aktarılması planlanıyor. Dolar/TL saat 07.05'te 6.0920/6.0942 seviyesinden işlem görüyor. Dolar kurunun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

Ekonomistler, iç tüketimdeki yavaşlama, ekonomideki daralmanın ve seçim nedeniyle gündeme gelen bazı uygulamaların etkisiyle bütçede öngörülenden kötü bir tablonun gündemde olduğunu, tek seferlik gelirlerle bütçenin desteklendiğini vurguluyorlar.

Bankacılar kamu kurumlarının geçen hafta boyunca 4.5 milyar dolara ulaşan döviz satışlarının gece saatlerinde ağırlık kazandığına dikkat çekerken, dolar/TL son bir haftadır gece saatlerinde sert düşüşler yaşıyor. Bu sert düşüşlerin ardından ise işlemlerin hacim kazandığı saatlerde dolar/TL genel olarak yeniden yükselişe geçiyor.