Dolar, 7,56 liraya yükseldi, euro 9 liraya dayandı

Dolar, 7,56 liraya yükseldi, euro 9 liraya dayandı
Dolar kuru, 7,50 seviyesine çıkmasının ardından artmaya devam ediyor. Güne 7,55 liradan başlayan dolar, 7,56 liraya kadar yükselerek yeni bir rekora daha imza attı. Euro ise 9 liraya dayandı.

Amerikan Merkez Bankası (Fed) dün akşam saatlerinde yaptığı toplantıda piyasaya üç yıl daha yüzde 0 faizle dolar vereceğini açıkladı. Piyasada daha fazla dolar olacak olması Türkiye gibi döviz açığı olan ülkeler için sevindirici olsa da Fed’in Amerikan ekonomisine ilişkin yaptığı olumsuz tahminler TL’nin dolar karşısında değer kaybetmesine neden oldu. FED'in düşük faiz politikasında ısrar etmesine karşın ülke ekonomisini destekleyecek adımlar atmamasının doların güçlenmesinde etkili olduğu ifade ediliyor.

Dolar bu sabah güne 7.55 civarında başlarken daha sonra 7,56’yı görerek rekorunu tazeledi. Piyasalarda önümüzdeki hafta açıklanacak Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı öncesi bankanın kuvvetlenen sıkılaştırma adımları izleniyor. Piyasalarda bugün TCMB’nin de yakından izlediği beklenti anketini takip edecek.

EURO 9 LİRAYA DAYANDI

Dolar kuru 7,56 lira ile yeni bir rekora imza atarken euro ise 9 liraya dayandı. erkez Bankası ve ekonominin attığı sıkılaştırma adımlarının etkisi sınırlı olurken euro ise 8,96 liraya yükseldi.