Dolar aldı başını gidiyor

Dolar aldı başını gidiyor
Rekor seviyelere ulaşan dolar, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankası'ndaki değişimin ardından uygulanan politikalar ile düşüşe geçmişti. Ancak yeniden atağa geçtiği görülen Amerikan doları, son olarak 7,22 Türk Lirası seviyelerini test etti.

Dolar aldı başını gidiyor

Dolar/TL geçen hafta Ağustos 2020''den beri ilk kez 6.9''a kadar geriledikten sonra ABD tahvil getirilerindeki yükselişin gelişmekte olan ülke para birimlerine etkilerine yönelik endişelerle 7.05 seviyesini aşmıştı.

Fed Başkanı Powell dünkü kritik sunumunda federal fon oranının mevcut destekleyici hedef aralığını bir süre daha sürdürmenin uygun olacağını düşündüklerini belirterek, bankanın hedefleri doğrultusunda önemli bir ilerleme kaydedilene kadar tahvil alımlarına en azından mevcut hızda devam edeceklerini bildirdi.

Başta yatırımcılar ve üreticiler olmak üzere vatandaşların da yakından takip ettiği dolar kurunda yeni gelişmeler yaşanıyor. Merkez Bankası Başkanlığı''na Naci Ağbal’ın, Hazine ve Maliye Bakanlığı''na ise Lütfi Elvan''ın gelmesinin ardından uygulanan politikalar ile düşüşe geçtiği gözlenen dolar, son yaşanan gelişmelerin ardından yeniden yükseliş gösterdi.

Bazı ekonomistler, doların 7 liraya altına doğru gideceğini belirtirken, bazı ekonomistler de doların ilk çeyreği 7 liranın üzerinde tamamlayacağı görüşünü savunuyor.

Geçtiğimiz günlerde düşme eğilimine giren dolar, yeniden hızlı bir yükseliş trendine girdi. Son olarak 1 Amerika doları, Türk lirası karşısında 7,22 liradan işlem görmeye başladı.

Doların 7 liranın üzerinde kapatacağını söyleyen ekonomistler, dolardaki yükselişin devam edeceği görüşünü savunuyor. Diğer taraftaki ekonomistler ise bu tarz dalgalanmaların doğal olduğunu ve dolar kurunun önümüzdeki günlerde 7 liranın altına oturacağını belirtiyor.

İlgili Haberler