Dolar bilet fiyatlarına yansıyacak mı?

Dolar bilet fiyatlarına yansıyacak mı?
Ulaştırma Bakanı Arslan, dolardaki yükselişin uçak ve tren biletlerine yansıyıp yansımayacağına ilişkin açıklamada bulundu. Peki dolardaki yükseliş uçak biletlerine yansıyacak mı? Tren biletlerinde artış bekleniyor mu?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Havalimanları Muhabirleri Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen iftar programına katıldı.

Burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Arslan, dolardaki yükselişin bilet fiyatlarına artış olarak yansıyıp yansımayacağına ilişkin bir soruyu da cevaplandırdı.

Arslan'ın açıklamaları şöyle:

"Özellikle uçak biletleriyle ilgili havalimanı gelirlerimizin çoğu dövize endeksli, dolayısıyla masraflarımız da dövize endeksli olduğu için orada bir denge var, orada bir sıkıntı yok. Ama herkes de biliyor ki spekülatif ve geçici bir şişirme bu. Biz hiçbir zaman günübirlik hareket etmiyoruz. Bir aylık verilerle de hareket etmiyoruz. Uzun soluklu veriler ortalamasıyla hareket ediyoruz. Dolayısıyla bu anlamda herhangi bir işlem yapmamız söz konusu değil. Hakeza tren biletlerinde de aynı şekilde herhangi bir artış yapmamız söz konusu değil. Böyle bir beklenti içerisine kimse girmesin. Kaldı ki bu şişirme rakamlar kısa sürede tekrar orijinal olması gereken yere gelecek."