Dolar-Euro TL’ye karşı her gün rekor kırınca 1 yıl Avrupa’da çalışıp Türkiye’ye dönen kişi esprisi de ortalığı yıktı geçti

Dolar-Euro TL’ye karşı her gün rekor kırınca 1 yıl Avrupa’da çalışıp Türkiye’ye dönen kişi esprisi de ortalığı yıktı geçti
Son dönemde Türk Lirasının dolar ve Euro karşısında yaşadığı değer kaybı hızla devam ederken sosyal medyada yapılan bir yorum ortalığı yıktı yaktı.

Türkiye’de yaşanan ekonomik sorunlar korona virüs, Doğu Akdeniz gerilimi ve son olarak da Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını geri almaya yönelik Ermenistan'a karşı başlattığı operasyonla birlikte içinden çıkılmaz bir hal aldı.

Türk lirasının dolar ve euro karşısında yaşadığı değer kaybı ise tavan yaptı. Son dönemde Dolar/TL ve Euro/TL rekor üzerine rekor kırdı. Dolar 8 TL’ye dayanırken Euro ise 9.5 TL bandında seyrediyor.

İktidarın ve Merkez Bankası’nın hamleleri ise döviz kurunun ateşini söndürmeye yetmiyor.

Durum böyle olunca da izahı olmayan şeylerin haliyle mizahı yapılıyor.

Twitter’da dolar için yapılan bir yorum ise ortalığı yaktı yıktı.

Bir özel araca 12 korumanın koşarak eşlik ettiği görüntüleri paylaşan bir kişi "1 yıl Avrupa'da çalıştıktan sonra Türkiye'ye dönmüşümdür." ifadelerini kullanarak dolardaki son duruma atıfta bulundu.

Söz konusu paylaşım kısa sürede büyük beğeni topladı.