Dolar kuru bir rekor daha kırdı

Dolar kuru bir rekor daha kırdı
Dolar kuru yeni bir tarihi seviyeyi gördü. Dün 8 liranın üzerine çıkan dolar, bugün ise 8,15 lirayı görürken, euro ise 9,63 liraya çıktı.

Dolar kuru dün 8 liranın üzerine çıkmasının ardından yeni bir tarihi seviyeyi daha gördü. Dolar kuru, güne 8,15 liradan başlarken euro ise 9,63 liradan işlem görüyor.

Dolar/TL, Merkez Bankası’nın (TCMB) beklentilerin aksine politika faizini sabit tutup sıkılaştırmayı faiz koridorunu genişleterek yapması ve jeopolitik endişelerle tarihi zirvede seyrediyor. TL’de benzer para birimlerinden negatif ayrışma ile birlikte görülen değer kaybı üzerinde etkili unsurların arasına son günlerde jeopolitik gelişmelerle AB ve ABD ile gerilimin artabileceği endişeleri de eklenmiş durumda.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hafta sonu ABD’ye “yaptırımın neyse geç kalma yap” söylemi ardından dün de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a Müslümanlara karşı tavrı konusunda zihinsel tedaviye ihtiyacı olduğunu söylemini tekrarladı. Erdoğan dün Fransız mallarına yönelik boykot çağrısı da yaptı.