Dolar kuru ne kadar oldu?

Dolar kuru ne kadar oldu?
MHP liderinin erken seçim açıklmalarıyla hareketlenen dolar/TL güne 4,0950 seviyelerinde başladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim çağrısının ardından dolar/TL sert yükselirken BIST 100 endeksinde kayıplar yüzde 2’ye yakın seyrediyor.

Bankacılar fiyatlamalarda olmayan bir gelişmenin gerçekleşmiş olması nedeniyle piyasalarda sert bir satış baskısı yaşandığını ancak ilk şok ardından süreçte beklenmedik bir gelişme olmadığı sürece yeni bir satış baskısı öngörmediklerini belirtiyorlar.

Hatta bazı bankacılar erken seçimin uzun süre devam edebilecek belirsizlikleri önlemede rol oynayabileceğini ancak bunun sürecin nasıl ilerleyeceğine bağlı olacağını belirtiyorlar.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı başkanlık sürecinde destekleyen ve genel seçimlerde AKP ile ittifak yapmak için anlaşan Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, genel seçimlerin normal tarihinden 15 ay önce, bu yıl 26 Ağustos tarihine alınmasını önerdi. Erken seçim önerisi yarın yapılması öngörülen Erdoğan-Bahçeli görüşmesinde değerlendirilecek.

Bahçeli erken seçim gerekçesini açıklarken, siyasi dengeler ve toplumsal dinamik ile ekonomik dengelerin büyük risk oluşturduğunu kaydetti ve yeni sisteme herhangi bir tavsama olmadan geçilmesinin milli beka açısından acil hal aldığını vurguladı.