Dolar kuru ne kadar oldu?

Dolar kuru ne kadar oldu?
Bankalararası piyasada dolar 4,47'den işlem görüyor.

Küresel piyasaları izleyen dolar/TL Merkez Bankası’nın (TCMB) “gerekli adımlar atılacak” söylemiyle tarihi zirveden yönünü aşağı çevirse de yükseliş baskısı henüz son bulmadı.

Kur güne tarihi zirvenin bir miktar altında sınırlı bir yükselişle başlarken piyasalar TCMB’nin olası adımlarını veya açıklamalarını izlemeye devam edecekler.

ABD faizlerinin yükselişi ve doların değer kazancı gelişmekte olan ülke para birimlerini satış baskısı altında bırakırken Türkiye’ye özgü endişelerle bu baskı TL’de çok daha fazla hissediliyor.

Petrol fiyatlarının Kasım 2014’ten bu yana ilk kez 80 dolar seviyesinin üzerini görmesi ise gelişmekte olan ülke para birimlerine birbirinden farklı etki yaratıyor. Enerji ithalatçısı olması nedeniyle petrol fiyatlarındaki yükseliş TL’ye negatif yansıyor.

ABD’nin 10 yıllık hazine tahvil getirisi Asya piyasasındaki işlemlerde yüzde 3.128 ile yaklaşık yedi yılın en yüksek seviyesini gördü. Getiri bu hafta 15 baz puan yükseldi ve üç aydan uzun sürenin en büyük haftalık kazanımını kaydetmeye hazırlanıyor.

Yükselen getiriler ABD ekonomisine ilişkin devam eden iyimserliği ve artan fiyat baskısı beklentilerini yansıtırken, Fed’in bu yıl en az iki kez daha faiz oranlarını artıracağı beklentilerini güçlendiriyor ve doları destekliyor.

İlgili Haberler