Dolar kuru ne kadar oldu?

Dolar kuru ne kadar oldu?
Merkez Bankası’nın dünkü faiz kararının ardından düşüşe geçen dolar, yatay seyrini sürdürüyor.

Merkez Bankası’nın güçlü sıkılaştırma adımlarının ardından dolar/TL 4.50 civarında seyrini sürdürüyor. Dünkü faiz kararı öncesi 4.58 civarında işlem gören dolar/TL, 4.4560'a kadar geriledikten sonra günü 4.50'nin hemen altında tamamladı. TL'nin dün dolar karşısındaki değer kazancı bir ara yüzde 2'ye yaklaşırken, TL açık ara en çok değer kazanan para birimi oldu.

Kur, bu sabah serbest piyasada kapanış rakamına yakın, yatay bir seyir izliyor. Dolar/TL, saat 09.02'de 4.4940'tan işlem görürken, aynı dakikada euro/TL 5.3019 civarında seyretti.

Bugün piyasalar oldukça sakin. Yurt içinde takip edecek önemli bir veri bulunmazken, yurt dışında sadece Almanya sanayi üretimi verisi izlenecek.

Merkez Bankası’nın dünkü adımıyla nisan ayından bu yana yaptığı faiz artışı 500 baz puana ulaşırken, ekonomistler atılan bu adımı TL'yi destekleme, enflasyon ve beklentilerindeki bozulmayı durdurma açısından oldukça olumlu buluyorlar. Ancak para politikasının seçimlerin ardından nasıl bir yön izleyeceğinin TL cinsi varlıkların seyri açısından orta uzun vadede önemli olacağı da vurgulanıyor.