Dolar kuru ne kadar oldu?

Dolar kuru ne kadar oldu?
Yılın son işlem gününde dolar, dolar 5,2920 liradan açıldı.

İstanbul serbest piyasada dolar 5,2920 liradan, euro 6,0520 liradan haftaya başladı.

Kapalıçarşı'da 5,2900 liradan alınan dolar, 5,2920 liradan satılıyor. 6,0500 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 6,0520 lira olarak belirlendi.

Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 5,2720 lira, euronun satış fiyatı ise 6,0490 lira olmuştu.

Küresel piyasalarda yılın son işlem gününde düşük hacimli dalgalı bir seyir izlenmesi beklenirken, yurt içi piyasalarda kasım ayı dış ticaret istatistikleri takip edilecek.

Geçen hafta zayıf makro veri akışı gündeminin olması ve Noel tatili dolayısıyla küresel piyasalarda iç dinamikler öne çıkarken, ABD'de hükümetin kepenk kapatması ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'a ilişkin haberler yön üzerinde belirleyici oldu.

Özellikle ABD Başkanı Donald Trump'ın Fed'e ilişkin eleştirilerini sürdürmesi sonrası piyasalarda yaşanan düşüşler, Trump'ın danışmanı Kevin Hassett'in "Fed Başkanı Powell'ın görevden alınmasının söz konusu olmadığı" yönündeki açıklamaları ve ABD ile Çin arasında yürütülen ticaret savaşı müzakerelerinin yeni yılın ilk günlerinde ivme kazanacağı haberleriyle yerini ralliye bıraktı.

Trump, cumartesi günü Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile yaptığı telefon görüşmesinde, iki ülke arasındaki ticari krize yönelik anlaşmada önemli bir mesafe katedildiğini bildirdi.

Söz konusu gelişmelerle geçen hafta dalgalı bir seyir izlenen New York borsasında, cuma günü Dow Jones endeksinde yüzde 0,33'lük ve S&P 500 endeksinde yüzde 0,12'lik düşüş yaşandı, Nasdaq endeksi ise yüzde 0,08 yükseldi. Geçen hafta yüzde 2,7137'ye kadar gerileyen ABD 10 yıllık tahvil faizleri, bugün de düşüşünü sürdürdü ve yüzde 2,7130'u gördü.