Dolar kuru ne kadar oldu?

Dolar kuru ne kadar oldu?
Fed öncesi dolar kuru 5.30 üzerinde hareket ederken, analistler oynaklığın düşük kaldığını, hareketin bant içinde olduğunu söylüyor.

Küresel risk iştahı ABD-Çin ticaret görüşmelerine ilişkin endişelerle baskı altında kalırken, dolar/TL'de 5.30 seviyesinin üzerindeki hareket devam ediyor.

Piyasalar Fed'in yarınki faiz kararına odaklanmış durumda. Ayrıca, ABD-Çin ticaret müzakereleri ve İngiltere Başbakanı Theresa May'in bugün Brexit için sunduğu B planının parlamentoda yapılacak oylaması izleniyor.

Cuma kapanışta 5.2687 seviyesinde olan dolar/TL bugün saat 09:21'de 5.3250'de yer aldı. Cuma 6.0168'deki euro/TL ise aynı saatte 6.0970 seviyesindeydi. Sterlin/TL de cuma günkü 6.9647'den 7.0145'e gelmiş durumda.

Piyasa katılımcıları Fed'in Federal Açık Piyasa Komitesi'nin bugün ve yarın yapacağı politika toplantısına odaklanmış durumda. Yatırımcılar, Fed'in, ABD'deki şirket bilançolarının zirveye ulaştığı sinyalleri ve hem ülke içinde hem de küresel olarak ekonomik ivme kaybı nedeniyle para politikasına ilişkin 2018'dekinden daha temkinli yaklaşım sergilemesini bekliyorlar. Faiz oranı vadeli işlem piyasası Fed'in bu yıl faiz artırımı yapmasını fiyatlamıyor.