Dolar neden düşüyor

Dolar neden düşüyor
Dolar herkesi şaşırtarak düşüş yaşamaya devam ediyor. Bu sabah son bir ayın en düşük seviyesine inen dolar 8.40 Türk Lirası’nın altını gördü. Peki dolar neden düşüyor?

Bazı yabancı analistlerin dolarda 9.50 beklentisine karşılık düşüş bu sabah da devam etti ve dolar tepe taklak olarak 8.40 TL''nin de altını gördü.

Paramedya''da yer alan habere göre, Dolardaki düşüşün nedenini uzmanlar şöyle sıralıyor:

1-IMF''den gelecek olan salgın yardımı yani 6 milyar dolar bir iki hafta içerisinde Merkez Bankası''nda olacak.

2-Almanya''da son iki yılda daha önceki ziyaretçi sayısından çok daha fazla bir gurbetçi akını var ve yaklaşık 4 milyar Euro girdiği tahmin ediliyor.

3- Kaçak sığınmacı Afganlar nedeniyle gerek Avrupa''dan gerekse Amerika''dan ciddi bir yardım söz konusu. 4 milyar dolar civarında toplam bir para girişi bekleniyor.

4-ABD 10 yıllıkları düşüyor. Bunun nedeni FED''in ise faiz artırımının şimdilik mümkün olmadığını açıklaması olarak gösteriliyor.

5-Bunun dışında Merkez Bankası yıl sonu enflasyon beklentisini yüzde 14.5 çekti. Bu faizlerin yılbaşına kadar bu seviyelerde kalabileceği yolunda beklentilere neden oldu.

6-Bir başka gelişme ise TL mevduatına stopaj avantajı uzatıldı. Bu da dövize olan talebi azalttı.

7- Rusya’nın Türkiye’ye uyguladığı seyahat yasağının kalkmasıyla Rus turistlerin Türkiye''ye gelişi rekor seviyede devam ediyor.

İlgili Haberler