Dolar tarihi zirveye ulaştı

Dolar tarihi zirveye ulaştı
Dolar kuru hafta başından bu yana yükselişe devam ediyor. Hafta başında 7,10 lira seviyesine gören dolar kuru güne 7,22 lira seviyesinden başladı. Gün içinde tarihi zirveye ulaşan dolar kuru 7,26 liraya ulaştı.

Güne 7,22 lira seviyesinden başlayan dolar tarihi seviyeye ulaştı. Dolar kuru, öğlen saatlerinde 7,26 lirayı gördü.

 Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak dün uluslararası yatırımcılarla bir telekonferansta bir araya geldi. Bakan burada yaptığı açıklamada, Türkiye’nin serbest piyasa prensiplerinden sapmadığını, rezervlerin sağlam olduğunu söyledi.

S&P NOTU SABİT TUTTU

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, Türkiye’nin yabancı ve yerel para cinsinden kredi notlarını B+ ve  BB- olarak teyit etti ve görünümü ‘durağan’ olarak belirtti. S&P, Türk ekonomisinin bu yıl yüzde 3,1 daralmasını ve 2021’de yüzde 4,2 büyümesini bekliyor.

FED YETKİLİSİNDEN SWAP İÇİN OLUMSUZ AÇIKLAMA

Fed’in bölge başkanlarından Thomas Barkin Türkiye ile swap anlaşması yapılıp yapılmayacağı sorusuna “Swap hattı anlaşmalarının ABD ile karşılıklı güven ilişkisine ve en yüksek kredi standartlarına sahip olan ülkelerle yapıldığını” söyledi.

BDDK’YA YENİ YETKİLER

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), finansal piyasalarda manipülasyon, yanıltıcı işlem ve uygulamaları belirleyen yönetmelik yayınladı. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan Finansal Piyasalarda Manipülasyon Ve Yanıltıcı İşlemler Hakkında Yönetmelik, Bankacılık Kanunu’nun 76/A sayılı maddesine göre hazırlandı. İlgili madde, BDDK’ya, finansal piyasalarda manipülasyon, yanıltıcı işlem ve uygulamaların belirlenmesine yönelik yetki veriyor.