Dolar alacaklar dikkat. Uzmanı Devrim Akyıl uyardı

Dolar alacaklar dikkat. Uzmanı Devrim Akyıl uyardı
TCMB'nin aldığı faiz kararının ardından doları akıbeti merak konusu. Dolar uzmanı Devrim Akyıl, bu konudaki düşüncelerini dile getirdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası''nın (TCMB) son faiz indiriminin ardından artış gösteren dolar kuru düşündürmeye devam ediyor. Dolara yatırım yapanlar için doların akıbeti merak konusu.

Kendi YouTube kanalı üzerinde yaptığı yayınlarla adından söz ettiren Dolar uzmanı Devrim Akyıl son dakika yaptığı analizle yine küçük yatırımcının yüreğine su serpti.

"DALGA GEÇENLER EKONOMİST OLDU"

Dolardaki bu artışın riskli olduğunu hatırlatan, yatırım tavsiyesi vermeden sadece tahmin ve öngörülerini paylaşan dolar uzmanı Devrim Akyıl, “Türk lirası bir günde yüzde 15’e yakın değer kaybetti. Paramızın bu kadar değer kaybetmesi fakirleşmemiz anlamına geliyor. Dolar 8.30’lu rakamlardayken, ben burada 12-13 TL rakamlarını telaffuz ediyordum. Bununla dalga geçenler oluyordu. Şimdi herkes ekonomist oldu. Son dönemdeki dolar hareketleri beni biraz rahatsız etti. Dalga boyları büyüdü. Panik hareketleri oluyor. Küçük yatırımcının saldırıya geçtiği anlarda, birileri de satışa geçiyor. 11.28 üzerinde hareketler sertleşebilir demiştim” dedi.

"TÜRKİYE''NİN REZERV SORUNU VAR"

Türkiye’nin asıl probleminin rezerv sorunu olduğunu söyleyen Dolar Uzmanı Devrim Akyıl, “11.28 üzerindeki dolar kurunun üstünde bir takım sorunlar yaşanabileceğini öngördüm. Şimdi ise 13-14 bölgesinin kademeli satış için uygun olduğunu söylemiştim. Türkiye’nin bir rezerv sorunu var. Son 5 yılda 350 milyar dolar dışarı çıktı. Bakın, bir Arap ülkesinin 10 milyar dolar getirmesiyle birlikte bile hareketler başlayacak. Türkiye’de bir devalüasyon hedefi olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

"DOLAR 14 TL''Yİ GÖRECEK"

Türkiye’yi yönetenlerin kafasındaki devalüasyon hedefini bilmelerinin mümkün olmadığını söyleyen dolar uzmanı Devrim Akyıl, “Bu rakamı bilmemiz mümkün değil, ancak bu rakama gelindiğinde Merkez Bankası’nın faiz artırımı yapacağını öngörüyorum. 11.85, 19.95 ve 14.00 TL seviyelerini takip edeceğim. 11 TL altında bir dolar kuru çok zor” dedi.

İlgili Haberler