Dolar ve Euro bayram sonrası güne nasıl başladı

Dolar ve Euro bayram sonrası güne nasıl başladı
Piyasanın kapalı olduğu dönemde 8.55 civarında seyreden dolar yine aynı seviyelerde devam ederken Euro/TL ise 10,14 düzeylerinde işlem görüyor.

Bayram tatilinin ardından piyasa açıldı

Bayram tatili nedeniyle yurt içinde piyasaların kapalı olduğu geçen hafta boyunca uluslararası piyasalarda 8,55 civarında yatay bir seviyede işlem gören dolar/TL, yeni haftanın ilk işlem gününde de benzer seviyelerde. Euro/TL ise 10,14 düzeylerinde işlem görüyor.

Yurt içi piyasalar 4,5 günlük tatilin ardından yeniden işleme açılıyor. Yurt içinde günün ajandasında temmuz ayına ilişkin reel kesim güven endeks, kapasite kullanım oranı ve finansal hizmetler güven endeksi verileri bulunuyor. Yurt dışında ise önemli bir veri akışı bulunmuyor.

Hazine, 17 Kasım 2027 vadeli değişken faizli tahvilin ve 13 Kasım 2030 vadeli sabit kuponlu tahvilin yeniden ihraçlarını da gerçekleştirecek.

PİYASALARDA İLK RAKAMLAR

Yurt içinde piyasaların kapalı olduğu geçen hafta boyunca uluslararası piyasalarda 8,55 civarında yatay bir seviyede işlem gören dolar/TL, yeni haftanın ilk işlem gününde de benzer seviyelerde sakin seyrediyor.

Euro/TL için de benzer tablo geçerli olurken işlemler 10,14 düzeylerinde gerçekleşiyor.

İlgili Haberler