Dolar yatırımcılarının beklediği açıklama geldi. Doların TL karşısında alacağı yeni pozisyon belli oldu

Dolar yatırımcılarının beklediği açıklama geldi. Doların TL karşısında alacağı yeni pozisyon belli oldu
Dolar ve Türk Lirası arasındaki denge konusunda yaptığı önemli teknik analiz çalışmalarıyla tanınan Murat Raşit Arslanoğlu dolar kurunda düşüşün önümüzdeki günlerde de devam edebileceğini belirtirken dolar ve Türk lirası arasındaki kritik seviyenin 7.52 olduğunu ileri sürdü.

Dolar kurunda yaşanan düşüşler sonrası piyasalarda yatırımcıları korkutan bir belirsizlik durumu hakim oldu. ABD’de yaşanan Kongre Binası baskını olayları sonrasında dolar kuru 7.30 TL seviyesinin de aşağısına düştü. Temel analize göre birçok ekonomist dolar kurunun bir miktar daha düşebileceğini söylerken Teknik analiz Arslanoğlu ’da bu düşüşü onaylayan açıklamalarda bulundu.

Son yaptığı çalışmayı Twitter’da paylaşan Arslanoğlu dolar kurunda son yaşanan fiyat hareketliliğinden sonra grafikte bir CUP&handle formasyonu oluşmuş olma ihtimalinin yüksek olduğunu söylerken CUP&handle formasyonuna göre dolar kurunun Türk Lirası karşısında alacağı pozisyonu değerlendirdi.

“DOLAR KURUNDA DÜŞÜŞ BEKLENTİM DEVAM EDİYOR”

Arslanoğlu teknik analiz çalışmasının yanında dolar ile ilgili şunları söyledi:

"Bu bır CUP&handle formasyonu ise formasyon boyun çizgisinin aşağı yönde kırılması sonrası, fiyat bir miktar geriler. Sonra da yeniden boyun çizgisini yukarı yönde aşma çabasına girer. Ancak başaramaz ve fiyat sonraki ilerleyen dönemde CUP derinliği ölçüsünde gerileme süreci içine girer.

Dolayısıyla 7.52 seviyesini aşamayan bir dolar Dolar / TL’nin ilerleyen dönemde CUP derinliği ölçüsünde bir gerileme yaşanabileceği yönündeki beklentimi koruyorum."